15 nasvetov za boljše Instagram storije

Prestol med družbeni omrežji počasi prevzema Instagram. Nepogrešljiv del slednjega pa so tudi Instagram storyji, ki so lahko pravzaprav prava umetnost. Kako smiselno je posvetiti toliko napora v nekaj, kar po 24-ih urah izgine je drugo vprašanje, če pa si vseeno med tistimi, ki želijo tu izstopati (in brez skrbi, nisi edini), hitro preberi nekaj uporabnih nasvetov za Insta umetnine.

Povezanost z objavami

Razmisli o povezanosti tvojih objav in storyjev – za slednje raje uporabi boomerange ali videe, slike pa v večini objavi kar na svojem »feed-u«.

Snemaj počasi

Pri snemanju videa, kamero premikaj počasi. Hitri gibi pokvarijo kvaliteto, video pa je bolj nejasen. S počasnim premikanjem pa poudariš prav vse podrobnosti. Če želiš posneti prelepo plažo na kateri se nahajaš, premikaj kamero počasi horizontalno (od leve proti desni), kot bi snemal panoramo. Tako lažje zajameš pravi utrip vzdušja okoli tebe.

Zmeden boomerang

Pri snemanju boomeranga obstaja zlato pravilo: med snemanjem ne premikaj kamere! Telefon drži čimbolj mirno, funkcija sama bo poudarila gibanje. Če želiš torej posneti prijatelja, ki sedi poleg tebe in hkrati fokus premakniti še na oder, kjer bo vsak čas nastopila tvoja najljubša skupina, raje posnemi video in ne boomeranga.

Zaporedje storyjev

Menjaj zaporedje storyjev; naj ne bo objavljenih pet zaporednih videev, ampak ustvari dinamiko z menjavanjem med videi, boomerangi in statičnimi slikami.

Uporabi kamero telefona

Vsebino storyja posnemi s kamero telefona in ne direktno na Instagramu, ker so posnetki tako kvalitetnejši.

Vertikalno!

Veliko bolje je, če objaviš vertikalno sliko in ne horizontalne.

Kako vidim svet jaz?

Preko storyjev prikaži kaj vidiš ti, zato objavi svoj pogled na svet in ne selfijev (no, če uspe kakšen res dobro, seveda ne oklevaj).

Ne pretiravaj z besedilom

Na storyje ne piši več kot dveh vrstic besedila. Imej v mislih, da slika pove več kot tisoč besed.

Presledek

Poudari posamične besede tako, da med črkami narediš presledek. Ja, T A K O.

Piši črke posebej

Če napišeš vsako črko posebej, jih lahko prosto premikaš, postaviš diagonalno, postaviš ob rob predmeta na sliki/videu, spreminjaš barve, stile. Skratka lažje izraziš svojo kreativo.

Ustvari odsev

Napiši dve enaki besedi/črki posebej in postavi eno za drugo in na tak način ustvari odsev. Poigraj se z barvami.

Piši, piši

Med pisanjem poudari besedo tako, da je ne natipkaš, ampak napišeš.

Uporabi barve ozadja

Za črke uporabi tiste barve, ki se skladajo z ozadjem, lahko tudi različne barve (glej nasvet številka 10).

Gif in nalepka

Namesto besede uporabi gif oziroma nalepko (sticker). Če uporabiš več besed, lahko namesto ene uporabiš vizualni prikaz.

Ustvari premikajoče se črke/nalepke (stickerse)

Posnemi video/boomerang (ne deluje na statičnih slikah) in nekaj napiši. Za dve sekundi pritisni napis in pojavila se bo opcija »pin«. Tako lahko izbereš, kdaj in kako se bo napis/nalepka premikal. Najbolje, da poskusiš sam in videl boš, česa vse je sposoben Instagram!

Sedaj lahko hitro preizkusiš, katerega od nasvetov in postaneš Insta mojster! In ne pozabi, bodi kreativen in se zabavaj.

 

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Prejšnji članekGradovi Kralja Matjaža … po koroško!
Naslednji članekSe pripravljaš na pisanje diplomske naloge?
Maja Matuha

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.