5 najbolj skrivnostnih Youtube kanalov

Youtube je poln različne vsebine. Gameplayi, makeup napotki, »tea spilling«, filmske kritike in še tisoče zvrsti videov, ki nas zabavajo vsak dan. Potem pa obstaja »tisti del Youtuba«, kjer najdemo videe, ki nas zmedejo, prestrašijo in zaradi katerih se sprašujemo: »Zakaj mi je Youtube ta video sploh predlagal?« V tem članku bomo našteli pet najbolj nenavadnih in skrivnostnih kanalov na Youtubu.

Unknown Sunirse je kanal, ki vsak teden objavi video, ki vsebuje nenavadne simbole in je dolg šest sekund. Naslovi videov so velikokrat naslovi različnih knjig. Nekateri ljudje špekulirajo, da so simboli, ki se pojavijo v videih, v resnici skrivni znaki, ki so jih uporabljali brezdomci za označevanje domov.

Ali pa gre mogoče za abecedo neznanega jezika? Tudi profilna slika kanala je narejena po meri in je ni mogoče izslediti tako zlahka. Mogoče pa gre za kult ali pa kakšno drugo skrito družbo, ki preko teh videov komunicira?

Webdriver torso velja za eno največjih skrivnosti Youtuba. Kanal je podrl vse rekorde v številu objavljenih videov na Youtubu. Trenutno lahko na kanalu najdemo kar 624.774 videov. Videi so skorajda vedno isti. Trajajo približno 11 sekund in vsebujejo diapozitive, na katerih sta rdeč in moder kvadrat v različnih položajih. Glasbena spremljava je nenavaden računalniški ton, ki je nadvse neprijeten.

Edini video, ki se razlikuje od ostalih, prikazuje nočni posnetek Eifflovega stolpa. Amaterski raziskovalci so odkrili, da je bil posnetek narejen iz hotela Pullman v Parizu. Ali je možno, da ta kanal uporabljajo za komunikacijo? In če ja, kdo?

Benjamin Bennet je Youtube kanal, ki bo vsakega spravil v občutek nelagodnosti. Kajti vsi videi na tem kanalu so isti: moški, ki sedi po turško, bulji v kamero in se smeji. In ne, ni slika, temveč prava oseba, ki ure in ure sedi, gleda direktno v kamero ter se smeji.

Sitting and Smiling #5

Tip v videih je tako zagnan, da ga ni zmotil niti vlomilec, ki je v času, ko je snemal video udrl v njegovo stanovanje. Namesto da bi poklical policijo, storilca napadel ali pa zbežal, je osebek v videih rajši še naprej srepel v kamero in z nelagodnim, srhljivim nasmehom verjetno do smrti prestrašil ubogega vlomilca.

Kanal aetbx je imel za razliko od ostalih kanalov, ki so na tem seznamu, dolgo časa samo en video. Ta ima naslov v dvojiškem številskem sistemu. Če naslov prevedemo, dobimo »muerte« oziroma po slovensko: smrt. Sam video je preveč bizaren, da bi se ga dalo popolnoma opisati, tako da je najbolje, da si ga ogledaš.

... 01101101 01110101 01100101 01110010 01110100 01100101

Kaj je pomen tega videa? Nekateri ga povezujejo s »Bohemian grove« (Boemski gaj), zaprtim dogodkom v gozdovih Kalifornije, na katerem se zberejo najbolj vplivni ljudje na svetu. Na tem dogodku naj bi prišlo do žrtvovanja in orgij, a nič od tega ni bilo dokazano. Drugi v videu najdejo sporočilo: »Kill the president«.

Kanal je nedolgo nazaj objavil nove videe in če želiš malo skrivnosti, srhljivosti in raziskovanja, te vabimo, da poskusiš razvozlati skrivno sporočilo teh videov.

Kanal Deeper objavlja videe, ki na prvi pogled zgledajo povsem naključni in brez kakršnega koli smisla. A če malo raziščeš, ugotoviš, da ti videi vsebujejo nekaj namigov. Namigov na kaj? Na dejanske odprte primere pogrešanih oseb. Ali gre samo za prank? Ali pa je to nenavadna izpoved serijskega morilca?

Naslovi nekaterih videov so lahko sporočila v Morsejevi abecedi, koordinate ali pa samo naključno izbrane črke in številke. Pri nekaterih videih je lahko namig glasbena spremljava.

Kanal je privabil ogromno amaterskih detektivov, ki komaj čakajo, da odkrijejo, kdo stoji za njim. Odkrili so, da nekateri namigi v videih namigujejo na skupino pogrešanih oseb, ki so izginile v zvezni državi Colorado.

Urban Husu

Novinar

Prejšnji članekVelika sodna zmaga slovenskega trenerja v Franciji
Naslednji članekNajboljše filmske trilogije vseh časov

1 komentar

  1. Jst bi dodala še HowToBasic, ki je sicer bizaren na drugačen način,a definitivno spada pod skirvnostne 🙂

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.