5 razlogov zakaj je zdravo imeti dobre prijatelje

Razmerje, ki si ga ustvaril s svojimi najboljšimi prijatelji, ti pomeni ogromno. Imeti okoli sebe ljudi, ki imajo podobne interese, izkušnje in spomine, je izrednega pomena. Znastveniki menijo, da to lahko izboljša tvoje srce, možgane, zmanjšuje krvni tlak, zmanjša stres in še veliko več.

Prijateljstvo predstavlja globoko povezanost in ti pomaga, da se počutiš ljubljenega, ti daje podporo in dobro družbo. Predstavljamo pa pet razlogov, zakaj je tako pomembno imeti dobre prijatelje.

Prijatelji ti pomagajo izbirati bolj zdrave stvari

Študije kažejo, da skupna telovadba poveča zadovoljstvo in večjo možnost, da se bomo vadbe redno udeleževali. Ko smo obkroženi s skupino ljudi, se bolj zdravo odločamo, kar velja tudi pri zdravem prehranjevanju ali pitju manj alkohola. Nikoli ne pozabi, da tudi ti vplivaš na prijatelje in obratno.

Prijatelji predstavljajo odlično podporo tako v pozitivnih in negativnih časih

Če veš, da imaš okoli sebe ljudi, ki ti dajo občutek, da nisi sam, se boš vsake ovire lažje lotil. Še posebej je pomembno to za ljudi, ki nimajo veliko sorodnikov, ali si z njimi niso blizu. Imeti dober podporni sistem v težkih časih – ko naprimer prebolevaš izgubo ali konec razmerja – ti lahko pomaga, da ne zapadeš v depresijo.

Prijatelji lahko znižajo stopnjo stresa

Smeh, pogovor in deljenje svojih izkušenj s prijateljem, ti lahko pomaga, da se osredotočiš in ti pomaga pri premagovanju stresa in zmanjševanju kaosa.

Prijatelji ti lahko pomagajo najti zadovoljstvo

Si že kdaj vprašal prijatelja za nasvet, ko nisi vedel, kaj narediti? Ali pa vprašaš za podporo, ko o nečem nisi prepričan? Ne glede na kakšen način se tega lotiš, če vprašaš za njihovo mnenje, ti bo to pomagalo, da se počutiš bolj zadovoljnega.

Prijatelji prinašajo velike kognitivne prednosti

Tvoji prijatelji dejansko lahko vplivajo na tvoje možgane. Druženje in pogovarjanje s prijatelji namreč povzroči kognitivne spretnosti, saj so možgani podvrženi različni stimulaciji in izkušnjam. S prijatelji lahko samo debatirate, preizkušate nove stvari ali se enostavno odpravite jest.

 

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

VIRbrit.co
Prejšnji članekHuawei družini ur Watch GT dodal različici Active in Elegant
Naslednji članek15 karakteristik pravega alfa moškega

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.