15 karakteristik pravega alfa moškega

Alfa moški, pravi moški, borec, zver. Ni pomembno, kako ga imenujemo ali naslavljamo, dejstvo je, da je to moški, v katerem drugi iščejo inspiracijo, velikokrat pa so nanj tudi ljubosumni. To naj bi bil moški, ki si ga želijo vse ženske.

Fantje, zato si preberite, kakšne so odlike pravega alfa moškega in postanite neustavljivi v vseh pogledih. Gre za malenkosti, ki jih lahko vsakdo ponotranji in postane najboljše verzija samega sebe.

1. Alfa moški je vztrajen

Pomembno je, da moški ne obupa. Ostati mora na nogah, tudi, ko drugi padejo. Ženske obožujejo, ko imajo ob sebi nekoga, na katerega se lahko naslonijo, ko jim je težko.

2. Je v dobri fizični formi

Pa ne samo zato, da bo privlačen (čeprav tudi zato), ampak se zaveda pomembnosti rednega gibanja. Le-to ga namreč napolni z energijo, samozavestjo, blagodejno pa vpliva tudi na njegovo zdravje.

3. Je pogumen

Vsi ljudje včasih občutimo strah. Lahko se prestrašimo nekoga, ki nas v temi napade, ali pa se bojimo, da bo naše zveze konec. Kakorkoli, pravi alfa moški prizna, da ga je strah, se s svojim strahom sooči in ga preide.

4. Je zabaven

Pomembno je, da ima pravi alfa moški smisel za humor. Ni nujno, da smo vsi isti, vsak lahko najde nekaj, kar definira njega, ampak je pomembno, da se včasih tudi sprostimo in pošalimo. Tako nas bodo drugi dojemali bolj sproščeno.

5. Se šali na svoj račun

Pomembno je tudi, da se alfa moški zna pošaliti na svoj račun in ne viha nosu, ko kdo izpostavi kakšno njegovo pomanjkljivost (saj imamo vsi kakšno).

6. Je tudi ponižen

Iz tega izhaja tudi njegova sposobnost, da se pošali na svoj račun. Ponižnost je lepa vrlina takrat, ko nas naši uspehi ponesejo v oblake. Karseda hitro se je treba vrniti na realna tla, da lahko vedno dosežeš še več.

7. Je izobražen

Ne govorim le o šolski izobrazbi – nekateri pač niso za to. Pomembno je, da poiščemo področje, ki nas zanima in se poučimo o njem. Teoretično ali praktično. Takrat ko nekaj dobro poznamo, izsevamo tudi samozavest, ki je vedno privlačna.

8. Ima namen

Alfa moški je našel tisto, kar ga definira. Ni  nujno, da je že našel sebe in svoj življenjski smisel. Lahko je to nek majhen cilj, kot na primer postati fit, naučiti se kuhati, dokončati faks ipd. In vsak dan naredi nekaj, da se približa svojemu cilju.

9. Je priden

Alfa moški se zaveda, da se brez trdega dela in samodiscipline, ne pride daleč.

10. Je borec

Razume, da vse stvari niso pod njegovo kontrolo, ampak vseeno nadzoruje oziroma se trudi nadzorovati, tisto, kar lahko.

11. Pomaga drugim

Zelo pomembno je, da si empatičen in pomagaš drugim, da dosežejo svoj cilj.

12. Ni poraženec

Je samostojen, ne poskuša ugoditi vsem in prav zato se zaveda, da poraz še ne pomeni izgubljene bitke. V zvezi ni pretirano ljubosumen in prepozna nevihto, preden doseže svoj vrhunec.

13. Pozna svojo vrednost

»Ne poskušaj postati uspešen človek, ampak človek s svojo vrednostjo« – A. Einstein.

Uspešni smo takrat, ko se cenimo in s svojim delom lepšamo in olajšamo življenje drugim.

14. Je trmast

Trmast je takrat, ko nekaj začne, saj od tega ne odstopa. Seveda pa je pripravljen poslušati tudi druga mnenja in o njih razmisliti. Zaveda se, da je trmast in da ima tudi kakšno slabost, zato se uči od tistih, ki so boljši od njega.

15. Ne poskuša biti alfa moški!

In še najpomembnejša stvar, da poosebi zgoraj naštete stvari zato, ker ga to izpolnjuje in ne zato, ker želi biti alfa moški. Zanima ga življenje, želi biti najboljša verzija sebe, skrbi za druge in zase. Trdno dela, iskren je, ljubezniv, tudi romantik. Samo tako bo dosegel zadan cilj – postati neustavljiv.

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Prejšnji članek5 razlogov zakaj je zdravo imeti dobre prijatelje
Naslednji članek»Kakor napravi stari je zmerom prav«

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.