Ali prepoznaš obraz na novem kovancu za 2 evra?

Kovanec z obrazom Marie Montessori.
Kovanec z obrazom Marie Montessori.

Obletnica Marie Montessori

V čast 150. rojstnega dne Marie Montessori so  Italijani 15. januarja izdali nov kovanec za 2 evra. Na njem je prikazana Montessorijeva, in sicer kakor jo je na Dunaju »ujela« fotografinja Lotte Meitner-Graf.

Profil Marie Montessori
Maria Montessori na Dunaju.

Fotografijo in še nekaj matematičnih materialov, je v končno podobno oblikovala oblikovalka Luciana De Simoni. Kovanec je bil vlit v kovnici v Rimu.

Maria Montessori

Maria Tecla Artemisia Montessori je bila rojena leta 1870. Požvižgala se je na tedanja pričakovanja, ki so bila pripisana ženskam in se vpisala na fantovsko tehnično šolo. A kaj kmalu je spremenila smer in se vpisala na medicino. To je dokončala z odliko.

Slika Marie Montessori
Maria Tecla Artemisia Montessori.

Čeprav mnogi mogoče ne poznajo imena Maria Montessori, bi moralo biti poznano visokemu številu ljudi, saj so obiskovali šole, ki so operirale po njeni pedagoški teoriji. Montessorijeva pedagoška teorije se še danes, 68 let po njeni smrti, uporablja v mnogih privatnih in javnih šolah po svetu. Pedagoginja je za sabo pustila mnogo pisnih del in prijetnejše učno okolje za marsikaterega otroka.

VIRCollectorCoins
Prejšnji članekKaj vprašati na informativcih?
Naslednji članekKako kupovati manj plastike?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.