Kaj vprašati na informativcih?

naslovnica

Januarska izdaja revije Študent je kot vedno vezana na Informativo in informativne dneve. Zato smo se vprašali, kaj vprašati na informativcih in ali fakulteta sploh pripelje do dobre službe. Ker smo tudi začeli z zimskim izpitnim obdobjem, smo vprašali strokovnjake, kje najti motivacijo za študij v teh hladnih meglenih dneh in kako se sprostiti po izpitih.

Ker smo zakorakali v leto 2020 (oziroma 12020), smo v rubriki aktualno pogledali, po čem si bomo zapomnili zadnje desetletje.

V kariernem segmentu smo pogledali, katere študentske zaposlitve se najbolj splačajo pozimi. Za bodoče iskalce zaposlitve pa smo raziskali, po katerih kompetencah sprašujejo v modernih zaposlitvah in katere osebnostne lastnosti je smiselno navesti v življenjepis.

S februarjem prihaja ogromno kulturnih dogodkov, na katerih leži tudi teža te revije. Pogledali smo, kako so izgledali Roaring 20’s, Prešernove neobjavljene vulgarne poezije, kaj podariti na dan žena in dan mučenikov, zakaj so v začetku leta filmi zanič ter kako se pripraviti na pust in valentinovo.

V trajnostni prihodnosti smo pogledali, kako lahko ekološko zamenjamo garderobo in kaj lahko zakurimo v peči, ne da onesnažujemo okolje. Ker je zima čas prehladov, angin in slabe kože, smo pogledali, kako preprečiti zimske bolezni in poskrbeti za svoje telo. V športnem kotičku pa smo navedli nekaj nenavadnih zimskih aktivnosti, da ne boš mislil, da je zima samo za smučanje in sankanje.
Januarska številka revije Študent je že brezplačno na stojalih fakultet po vsej Sloveniji. Lahko jo tudi natisneš na avtomatih Printbox, jo prelistaš na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf. Obvezno pa nam v komentarjih povej, kako smo se odrezali. Prijetno branje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.