Bitka humorja: Ženske vs. moški

Vprašanje, ki si ga človeštvo zastavlja že od »prvih let obstoja«. So res moški bolj smešni od žensk? Moški si tega ne upajo reči na glas, ženske pa si to le mislijo. A ker ženskih misli nihče ne zna razbrati, čeprav bi jih morali, bomo to vprašanje vrgli v zobe znanosti. Tako je. Znanost bo odločila, kdo je bolj smešen, duhovit, šaljiv, norčav, burkast, igriv in tako dalje. Moški ali ženska? Pripnite si varnostne pasove in se pripravite na najbolj adrenalinsko potovanje leta.

Kratka razjasnitev ekstremno resne bitke o smešnosti

Nihče ne govori o tem, da ženske ali moški niso smešni. Želimo le povedati, kdo je bolj smešen. Preprosto.

Preprosto

Študije so na strani moškega spola

Pri vseh študijah je v obzir vzeto povprečje. Primer je petdeset predstavnikov vsakega spola. Možnost (možnost in ne resnica) je, da je ženska tista, ki je v tej skupini najbolj duhovita. A kaj, ko so vse ostale predstavnice smešne toliko, kakor koruzno steblo. Žal.

Študija o ustvarjanju duhovitega materiala je pokazala, da so moški pri tem bolj uspešni. Študija ne govori o sposobnostih posameznikov, temveč o predstavnikih spolov kot celoti. 63 odstotkov moških je bilo bolj smešnih kot njihove »nasprotnice«.

Ko bi le bili pametni

Primer komikov

Tu smo za pomoč vzeli nekaj seznamov najbolj smešnih komikov obeh skupin. Tiste, ki so se pojavili največkrat, smo uporabili in tako bomo lahko primerjali, kako se skupini odrežeta ena proti drugi. In to ne kar nekje, ampak v profesionalnem poklicu, kjer moraš biti smešen.

Tig Notaro
Sarah Silverman
Wanda Sykes
Amy Schumer
Hannah Gadsby
Whitney Cummings
Ellen DeGeneres
Tiffany Haddish
Leslie Jones

Sta ta dva stolpca sploh primerljiva?Dave Chappele
Kevin Hart
Bill Burr
Chris Rock
Trevor Noah
George Carlin
Richard Pryor
Robin Williams
Eddie Murphy

Smešno

Primer tvojih prijateljev

Najverjetneje imaš prijatelje, sorodnike ali znance obeh spolov. V svoji glavi poskusi našteti pet najbolj smešnih oseb, ki jih poznaš. Kateri spol je prevladal?

Primerjava spolov

Primer filmov in serij

Vzemimo za primer serijo Prijatelji (Friends), kjer sta oba spola predstavljena enakomerno. So bolj smešne Rachel, Monica in Phoebe ali Ross, Chandler in Joey?

Prijatelji
Kdo je bolj smešen? Zasedba punc ali fantov?

Dovzetnost za humor

In prišli smo do tistega najbolj ključnega dejstva, ki lahko nagne tehtnico v vsako smer. Kako tvoje »ciljno občinstvo« razume humor je pomemben del odločitve o zmagi. Čeprav lahko govorimo o določenem humorju, ki je namenjen točno določeni temi, kot sta nogomet in make-up, govorimo v tej znanstveni disertaciji le o splošnem humorju.

smeh

Potreba po odzivu v obliki smeha

Tu pa zmagajo ženske, saj za svoje »šale« ne potrebujejo oziroma v zameno niti ne dobijo salv smeha tako kot njihovi nasprotniki. Tako se že mnogo stoletij preživljajo s tem, da se jim občasno posreči kakšna šala in v zameno dobijo pih skozi nos.

Moški po drugi strani pa morajo živeti od odziva na svoje šale, saj je to edini način, da ne izgubijo tistega malo ega, kar ga jim je ostalo na voljo po najstniških letih.

Zaključek (pre)resne debate o humorju

Obstaja možnost, da si sam prišel do zaključka, da je moški bolj smešen kot ženska. Možnosti je ogromno in vsak lahko pride do svojega zaključka. Lahko pa je tvoja ugotovitev pogojena s tem, v katero izmed skupin spadaš. Ali potem potrebuješ humor, da sploh imaš prijatelje? Ali pa humor potrebuješ zato, da se smejiš svojemu odsevu v ogledalu. Vsak humor razume po svoje in ker vem, da si že močno razočaran, ker nisi prišel do znanstvene ugotovitve, je spodaj nagrada. Najbolj cringasti vici, kar smo jih našli.

Prejmi opravičilo s temi vici

Začel sem z dieto, nehal sem kaditi in piti, omejil sem seks,
začel sem se ukvarjati s športom.
V 14 dneh sem izgubil dva tedna!


-O, mlada gospodična. Vedno kadar vas vidim, kako se smejite, vas želim povabiti k sebi.
-Ste samski?
-Ne, zobozdravnik sem.


-Ni več dvoma, zastrupljeni ste bili!
-S čim vendar? je vprašal pacient.
-To bo pokazala obdukcija!


-Rekel sem ti, da bo šlo z Andrejem strmo navzdol in zdaj se je to zgodilo…
-Kaj se je zgodilo?
-Padel je s češnje.


Zakaj krava leti za policijskim avtom?
Ker sta notri dva bika!

Bum! Roasted

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTransfobija J. K. Rowling
Naslednji članekOdkrit najčistejši zrak na svetu
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.