Britansko vlado bolj skrbi gospodarstvo kot pa prebivalci

Britansko vlado mnogi kritizirajo zaradi pomanjkanja preventivnih ukrepov glede virusa Covid-19 v primerjavi z drugimi državami. Boris Johnson je po tem, ko je WHO naznanila pandemijo, izjavil, da bo država 30 milijard funtov namenila izogibu gospodarskega zloma.

Johnson je Britancem nedavno na srce položil tudi, naj se pripravijo na to, da jih bo virus stal kakšnega družinskega člana. Združeno kraljestvo kljub zgledu drugih evropskih držav, vključno z Irsko, šol zaenkrat ne zapira, vsa transportna sredstva delujejo, prebivalci pa niso prejeli podobnih navodil o izogibanju druženja, kot smo jih prejeli pri nas.

London podzemna

V Združenem kraljestvu so sicer odpovedani številni dogodki, vključno z Londonskim maratonom in praznovanjem Sv. Patrika v prestolnici. Prebivalcem se svetuje, naj ob znakih bolezni en teden ne hodijo od doma, kar je del Johsnonovega štiristopenjskega načrta za obvladovanje virusa.

V Združenem kraljestvu hitro naraščata število okuženih in mrtvih: okuženih je 1543 ljudi, umrlo pa jih je že 55. Največ okuženih je prav v Angliji. Predsednik Trump je prekinil letalske povezave med ZDA ter Združenim kraljestvom in Irsko.

VIRBBC
Prejšnji članekZdravstveni delavci iščejo pomoč pri varstvu otrok
Naslednji članekJe vadba ob ritmih glasbe res učinkovitejša?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.