Zdravstveni delavci iščejo pomoč pri varstvu otrok

Ker je v času novega koronavirusa vlada Repubilke Slovenije zaradi večje varnosti prepovedala zbiranje ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, s kasnejšim odlokom pa tudi nujno varstvo otrok, so nekateri zdravstveni delavci borijo z nastalo situacijo.

V času dela namreč ne vedo, kam s svojimi otroki, ki nujno potrebujejo varstvo. Zato Zveza študentov medicine Slovenije (ZŠMS) skupaj z Društvom Študentov Medicine Maribor (DŠMM) in Društvom študentov medicine Slovenije (DŠMS) ter ostalimi študentskimi društvi poziva vse študente, naj priskočijo na pomoč.

Kot najmanj ranljivo skupino s trenutno veliko časa zaradi odpadlih predavanj vse študente vabijo, da priskočijo na pomoč pri varstvu otrok na domu za zaposlene v obeh UKC, splošnih bolnišnicah in zdravstvenih domovih po Sloveniji. Prav delavci v zdravstvu so v teh dneh še posebej zaposleni.

V kolikor si zainteresiran, pošlji mail na pomoc@medicinec.si. Napiši svoje osnovne in kontaktne podatke (ime, priimek, kraj, kjer lahko nudiš varstvo, telefonsko številko) in obveščen boš o nadaljnjem poteku dela.

Več na facebook strani Zveze študentov medicine Slovenije.

Stopimo skupaj!

Prejšnji članekSt. Patrick’s day: praznik parad, zelene barve in piva
Naslednji članekBritansko vlado bolj skrbi gospodarstvo kot pa prebivalci

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.