Čudovita novica za študente in dijake!

Brezplačni prevoz za študente in dijake
Brezplačni prevoz za študente in dijake Foto: on sz

Študijsko in šolsko leto se zaključuje, kar pomeni le eno – počitniški čas. Upamo, da si med tistimi, ki si bodo privoščili nekaj zasluženega oddiha. Pri tem pa ti je na pomoč priskočilo tudi ministrstvo, pristojno za področje javnega potniškega prometa.

Brezplačno podaljšanje vozovnic za čas poletja

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je s sklepom avtomatično podaljšalo veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente.

Vse do 31. avgusta 2023 boš lahko brezplačno koristil javni potniški promet.

Študenti in dijaki, ki bodo za mesec junij opravili nakup mesečne subvencionirane vozovnice, bodo med poletnimi meseci lahko brezplačno koristili javni potniški promet. Z navedenim ukrepom želi država mlade vzpodbuditi k uporabi javnega potniškega prometa, ki lahko brezplačne vozovnice koristijo tudi za izlete, športne aktivnosti ali denimo prevoz na delo, ki ga mnogi opravljajo v poletnih mesecih.

Avtomatsko podaljšanje junijskih mesečnih subvencioniranih vozovnic se bo izvedlo v sistemu IJPP (Integrirani javni potniški promet) in bo za upravičence brezplačno.

Nove IJPP vozovnice
IJPP vozovnice Foto: on sz

V juniju 2023 se je korenito spremenil tudi sistem IJPP vozovnic. Več o tem si lahko prebereš v našem prispevku o Nove IJPP vozovnice prinašajo veliko novosti že letos.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako potovati bolj trajnostno? Vse o zelenem potovanju
Naslednji članekOcena filma: Flash

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.