Denarna pomoč za študente, prizadete v poplavah! Razpis Fundacije Študentski tolar

Pomoč študentom, prizadetim v poplavah
Pomoč študentom, prizadetim v poplavah

Fundacija Študentski tolar bo pomagala pri reševanju trenutne socialne stiske, ki so jo povzročile poplave širom Slovenije. Zdaj je objavljen poziv za dodelitev denarne pomoči študentom, ki so utrpeli posledice zaradi poplav v Sloveniji v letu 2023.

Poziv za dodelitev denarne pomoči študentom, ki so utrpeli posledice zaradi poplav

V preteklih dneh so Slovenijo prizadele obširne poplave, posledice poplav pa čutijo tudi študenti in študentke. Mnogi med njimi so izgubili dom, osnovne življenjske potrebščine, poplave so prizadele celotne družine.

»S Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) smo se odločili, da študentom in študentkam, ki so utrpele_i materialno škodo zaradi posledic po poplavah v Sloveniji v mesecu avgustu 2023, pomagamo pri reševanju trenutne socialne stiske,« so zapisali pri Fundaciji Študentski tolar, ki ima v tem trenutku odprt tudi razpis za študentske družine v stiski.

Na pozivu so predvidena sredstva v višini 39.000 €, ki jo je za izvedbo poziva v okviru rednega programa Fundacije Študentski tolar namenila Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani).

Zaradi težke izredne situacije za študente so začetno načrtovana sredstva v znesku 30.000€ povišali na 39.000€, da lahko pomagamo čim večjemu številu študentov.

Cilj poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v socialni stiski, ki izpolnjujejo pogoje in merila iz tega poziva in so na njem izbrani v višini 300€.

Rok za prijavo in pogoji za prijavo

Rok za prijavo je do vključno 31. 8. 2023 oziroma najkasneje do porabe sredstev pri pozivu.

Pomoč se lahko dodeli samo osebam, ki so utrpele materialno škodo zaradi posledic poplav v Sloveniji v mesecu avgustu 2023 in izpolnjujejo vse tri spodnje pogoje, in sicer da v študijskem letu 2022/23 ali v 2023/24:

  • imajo status študenta na visokošolskem ali višješolskem zavodu, ki je članica ŠOU v Ljubljani, in niso v rednem delovnem razmerju;
  • vlagatelj_ica je utrpela materialno škodo, zaradi posledic poplav, ki so se zgodile v Sloveniji v mesecu avgustu 2023;
  • vlagatelj_ica ima v Republiki Sloveniji urejeno začasno ali stalno bivališče

Razpis najdeš na spletni strani Fundacije Študentski tolar.

Urednik portala Student.si

VIRŠtudentski tolar
Prejšnji članekNovoodkriti planet, podoben Jupitru, navdihuje astronome
Naslednji članekKomentar: Troha zahteva aretacijo Janše in Goloba

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.