DeSUS: “Smo stranka za vse generacije.”

Se zanimaš za politiko? Bi si želel imeti vse informacije o strankah in njihovih programih na enem mestu? Na Študentu ti sedaj to omogočamo! Zbrali smo odgovore strank na ključna vprašanja, ki zadevajo mlade.

Ali v svoj program vključujete tudi urejanje položaja mladih?

Da, seveda vključujemo v naš program tudi urejanje položaja mladih, saj smo stranka za vse generacije.

Naše ključne točke prizadevanj za mlade so usmerjene v reševanje njihovih splošno zananih težav, kot je npr. prekarnost dela in pomanjkanje stanovanj oziroma finančna nedostopnost.

 

Kakšne imate načrte za urejanje študentske problematike (študentsko delo, bivanje, prehrana)?

V DeSUS menimo, da je študij namenjen študiranju in ne reševanju socialne problematike. Za to, da ekonomske/socialne stiske med mladimi ne bi bilo, mora z usmerjenimi ukrepi v sociali, izobraževanju in gospodarstvu poskrbeti država. Izkoriščanje in podaljševanje statusa študenta ne koristi nikumur, niti študentu niti njegovi družini in prav tako ne državi, ki hvalabogu s svojim javnim šolskim sistemom (za zdaj) še omogoča brezplačno šolanje od osnovne šole dalje. Kar se tiče bivanja in prehrane ocenjujemo, da je za študente razmeroma dobro poskrbljeno, se bi pa lahko mogoče nekoliko več storilo glede povečanja bivalnih kapacitet.

Ali se vam zdi, da se mladi danes dovolj zanimajo za politiko? Kaj bi lahko izboljšali na tem področju?

Mladi se veliko ukvarjajo s politiko, čeprav se na prvi pogled zdi drugače. Stranka DeSUS oziroma njena poslanska skupina je doslej zelo dobro sodelovala z mladimi (oziroma njihovimi predstavniki) in tako bo ostalo pri nas tudi v prihodnje.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.