Fantastičen uspeh slovenske ekipe v statističnih igrah

analytics, charts, business
Foto: Tumisu iz Pixabay

Na letošnjih 6. Evropskih statističnih igrah sta z izjemnim rezultatom zablesteli slovenski ekipi KOMPOT in SPOMINCICE. Uspelo jima je očarati žirijo in prevzeti evropsko prizorišče statističnega sveta podatkov in številk.

Statistična mojstrovina ekipe KOMPOT

V finalu Evropskih statističnih iger se je v napeti bitki pomerilo 63 najboljših ekip, ki so morale s pripravo kratkega videa o temi Blaginja, navdušiti mednarodno žirijo. S svojo mojstrsko uporabo statističnih podatkov je izstopala slovenska ekipa KOMPOT, saj je njihov video prevzel žirijo in jih ponesel na 1. mesto v kategoriji A (16-18 let).

Slovenski uspeh dopolnjujejo SPOMINCICE

V kategoriji B (14-16 let) je naslov zmagovalca prejela ekipa AFS_GR_1 iz Grčije, ki bo skupaj s člani ekipe KOMPOT povabljena na slavnostno podelitev, ki bo potekala 26. junija v Luksemburgu. Slovenija je bila uspešna tudi v B kategoriji, saj je slovenska ekipa SPOMINCICE zasedla odlično 5. mesto in s tem dopolnila uspeh ekipe KOMPOT. Slovenijo pa je zastopala še ekipa PATPAMAT iz Gimnazije Murska Sobota in ekipa DIMNIKARJI iz Gimnazije Koper.

Junior novinar

Prejšnji članekDelovne počitnice v Kanadi: Živi in delaj z International Experience Canada
Naslednji članekPomembnost umetne inteligence v zdravstvu

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.