Google razkril podatke o gibanju Slovencev v času koronavirusa

Pisali smo že, da ni razloga za strah pred smrtjo in da naši ukrepi kažejo znake uspeha, zdaj pa je svoje podatke o nas razkril tudi Google.

Nobena skrivnost ni, da Google zbira podatke o uporabnikih svojega iskalnika in pametnih telefonov s sistemom Android. Na tem je namreč osnovan njihov poslovni model. Zdaj pa so razkrili delež teh podatkov v anonimni obliki. S tem so pokazali učinek naših ukrepov na gibanje posameznikov.

Google je tako v Sloveniji med 16. februarjem in 29. marcem zaznal skoraj devetdesetodstotni upad gibanja po restavracijah, kavarnah, trgovskih centrih, knjižnicah, muzejih in kinodvoranah. V trgovinah tržnicah in lekarnah je padec še malo večji. Okoli polovični upad je zabeležen v centrih javnega prevoza in službenih prostorih.

google podatki o gibanju v sloveniji med covid-19 - trgovine, farmacije, parki

Žal ni prišlo do tako velikega upada gibanja po nacionalnih parkih, javnih plažah in parkih, kjer je padec le triinštiridesetodstotni. Seveda te številke same po sebi ne povejo dovolj. Ljudje v gostih naseljih morajo še vedno peljati svoje pse na sprehod. Prav tako ne vidimo, če so obiskovalci parkov držali varnostno razdaljo.

google podatki o gibanju v sloveniji med covid-19 - prevoz, sluzbe, domovi

V vsakem primeru je vidno, da dosti ljudi upošteva vladine ukrepe. Kljub temu da v drugih medijih beremo o primerih počitnikarjev, ki teh ne spoštujejo, so izjave policije pokazale, da gre tu le za manjšino prebivalstva.

Torej kaže nam dobro. Slovenija, le tako naprej! ?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.