Harvey Weinstein v poroti noče žensk

Weinstein primer

Izbrana je bila porota, ki bo sodelovala pri sojenju bivšem filmskemu producentu Harvey Weinsteinu. Obtožen je zaradi spolnega nadlegovanja in posilstev več kot 80 žensk. Da bo sojenje potekalo ob veliki pozornosti vemo, a da bo šlo tako kot je šlo do sedaj nismo pričakovali.

Porota

Skupina porote je bila izbrana in sestavljajo jo 7 moških in 5 žensk. Od tega 3 temnopolte ženske in en temnopolti moški. Največ pozornosti naj bi pobrala ena izmed porotnic, ki naj bi v svoji karieri napisala knjigo o moških predatorjih. Porota, ki naj bi bila nevtralna, je v tem majhnem primeru na očitni strani in kako bo naprej se še ne ve.

Več kot 700 ljudi je bilo v izboru, da postane eden izmed članov porote, med drugim tudi super model Gigi Hadid. Izbirali so čim bolj raznoliko poroto in glavna vprašanja obeh odvetnikov so se nanašala na pravice moških in žensk. Ali bo kdo od članov porote bolj pristranski do žensk, ker misli, da si zaslužijo imeti več pravic, kot jih imajo, je bilo eno izmed vprašanj postavljenih ljudem, ki so želeli biti v poroti.

Weinstein ob odhodu iz sodišča s svojimi odvetniki
Weinstein ob odhodu iz sodišča s svojimi odvetniki

Ne dvomimo v sodni sistem, želimo le pošteno sojenje, je rekla odvetnica v primeru Harvey Weinstein. Verjetno se z njo ne bo strinjalo veliko ljudi, a vseeno moramo priznati, da si gospa veliko upa. Weinstein naj bi preko svojih odvetnikov iz porote želel odstraniti vse ženske, ki so bele polti. Razlog je neznan, lahko si ga le predstavljamo.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNova serija Gospodar prstanov in kaj vse vemo o njej
Naslednji članekRaziskovalci so odkrili potencialno zdravilo za raka

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.