Nova serija Gospodar prstanov in kaj vse vemo o njej

Gospodar prstanov serija
Gospodar prstanov serija

Podjetje Amazon je lani kupilo pravice za ustvarjanje svoje serije o Srednjem svetu, ki se bo zelo delno nanašala na trilogijo Gospodar prstanov. Kaj točno vemo o seriji?

Astronomski denarci

Medtem, ko je sam nakup pravic Amazon stal okoli 250 milijonov dolarjev, bo proračun za serijo še veliko višja številka. Govori se o 1 milijardi dolarjev za eno ali dve sezoni. Natančne številke se trenutno še ne ve, a sigurno bo to najdražja serija v zgodovini. Ko gre za Srednji svet greš pač all in. Obvezali so se na 5 sezon, če bo uspešna jih bo najverjetneje nekaj več.

Dogajanje v seriji

Uradni Instagram in Twitter profil serije nam je pridno razkazoval nove podrobnosti o seriji. Dobili smo zemljevid Srednjega sveta, ki kaže tudi otok Numenor, kamor bo najverjetneje postavljeno dogajanje v seriji. To pomeni, da imamo nekaj možnosti ugibanja, saj nam da podatek otoka Numenor določen časovni razpon. Ugibanja so zelo različna in se gibajo od vstaje Saurona, mlade Galadriel vse do mladega Aragorna (malo verjetno). Točno okoli česa se bo serija vrtela pa bomo morali še počakati kakšno leto.

Zemljevid Srednjega sveta
Zemljevid Srednjega sveta

Ustvarjalci serije

Glavna ustvarjalca sta J.D. Payne in Patrick McKay. Ekipa scenaristov je vrhunska, Gennifer Hutchinson (Breaking bad), Helen Shang (Hanibal), Jason Cahill (Sopranovi), Justin Doble (Stranger things), Bryan Cogman (Igra prestolov) in drugi. Kot režiser prvih dveh epizod je podpisan J.A. Bayona (Jurski svet 2, Sirotišnica, A monster calls). Vrača se ilustrator John Howe katerega ilustracije so že več desetletij del Tolkienovih knjig in Jacksonovih filmov.

Meet the team behind #LOTRonPrime.

Bo kdo od originalov nazaj?

Najmočnejše so govorice okoli Petra Jacksona. Neke vidnejše vloge režiser sicer ne bo imel, a naj bi sodeloval pri seriji kot svetovalec. Igralci iz filmov svojih vlog ne bodo ponavljali. Ian McKellen je sicer v pogovorni oddaji dejal, da bi z veseljem ponovil vlogo Gandalfa, a se nam zdi to malo verjetno. Skupno seriji in filmom bo Nova Zelandija, kjer bodo serijo tudi snemali.

Igralska zasedba je znana

Razen nekaj bolj opaznih vlog v serijah je celotna zasedba nepoznana, kar je seveda odlično. Robert Aramayo (mladi Ned Stark), Owain Arthur and Nazanin Boniadi naj bi bili trije glavni igralci, ki jim bodo na pomoč pristopili Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle (Benjen Stark), Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith in Charlie Vickers.

Zasedba serije
Zasedba serije

In zopet se pojavljajo ugibanja koga bo kdo igral glede na njihov izgled. Bo človek ali vilin? To bomo še vse videli. V serijo se povezuje še mlado igralko Morfydd Clark in igralca Maxima Baldrya, medtem ko je najbolj znano ime Will Poulter od serije odstopil iz neznanih razlogov.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako kupovati manj plastike?
Naslednji članekHarvey Weinstein v poroti noče žensk

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.