Hrvaška gre po koncu slovenskih dopustov na rdeči seznam

Vladni govorec Jelko Kacin je povedal, da bo naša soseda Hrvaška uvrščena na rdeči seznam, kmalu pa bo v veljavi tudi karantena. Ta naj bi začela veljati s petkom in bi pomenila, da bi moral vsak, ki pride s Hrvaške, v 14-dnevno izolacijo. Kako bo s tistimi, ki se bodo vrnili dan prej ali dva tedna kasneje? Zakaj se to dogaja ravno po koncu slovenskih dopustov in kakšen je odziv Slovencev?

Jelko Kacin: »Hrvaška se bo sama uvrstila na rdeči seznam«

»Po vsej verjetnosti bo Hrvaška rdeča že danes. Formalno bo jutri to storila tudi naša vlada,« je povedal za Planet TV. Pred dnevi pa je ob svojem dopustniškem dnevu za hrvaške medije povedal, da se bodo na seznam postavili sami. Dodal je še, da Slovenija, zaradi slabih razmer pri sosedih nima druge možnosti, kot da pozove svoje državljane k vrnitvi domov. Opozoril je, da se zadeve slabšajo in bodo postajale vedno slabše. Na Hrvaškem naj bi se po ocenah mnogih začel že tretji val epidemije, ki je veliko močnejši kot drugi.

»Karantena bo začela veljati v petek ob polnoči. Kdorkoli bo želel iti na dopust in bo od petka zjutraj odpotoval na Hrvaško, mora vedeti, da njega in člane njegove družine čaka 14-dnevna karantena ob povratku,« je še povedal Kacin.

Kako to komentirajo Hrvati

»Na podlagi pogovorov z drugimi ministri za zdravje menim, da gre v vseh teh državah za politične pritiske. Približuje se jim začetek šolskega leta, nekaterim še prej kot Hrvaški, in želijo vzpostaviti nadzor nad svojimi epidemiološkimi razmerami,« je za javnost povedal Vili Beroš, hrvaški minister za zdravje. Izpostavil je legitimnost odločitev hrvaških sosed in povedal, da so enako počeli oni. Dodal je, da je več kot 35 % okuženih povezanih z že znanimi bolniki. Okoli 25 % okuženih pa prihaja iz večjih združenj in nočnih klubov. Hrvaška je tako včeraj presegla 219 okuženih s covidom-19.

Uradni govorec slovenske vlade za covid-19 Jelko Kacin se je vrnil na Krk, kjer ima vikend. Spregovoril je za hrvaško televizijo, novinarki pa dejal, da Slovenija ne bo dala Hrvaške na rdeči seznam. "Tja se postavljate sami," je dodal.

Publiée par 24ur.com sur Samedi 15 août 2020

Kako to komentirajo slovenska družbena omrežja

»Pa do kdaj se bomo še pustili?? A ni že cajt da se vsem tem nesmislom upremo?? Če bi bil virus res tako nevaren iz hiš ne bi smeli stopiti ne pa da se prvo razpravlja 1 mesec ali bomo zaprli mejo ali ne. In da ukrepi veljajo za ene za druge pa ne… A smo res tako nesposoben narod da ne znamo stopit skupaj pa kaj naredit glede tega?!!«

»Kacin pa ti veš da ko se boš pojavu zej na krku da te bo folk požru živga!!!!!!
Vsi vejo kje mas vikend in da bojo kontroliral če si dol TELEBAN EN !!!«
»Kako to, da niso bile številke dramatične med dopusti…sploh pa na slovenski obali…mater uživate, ko ljudem perete možgane, vi pa se ukrepov ne držite, ker veste, da nič od tega ni res…a se sploh lahko pogledate zjutraj v ogledalo…a vam je denar..moč..in oblast tako vstopila v glavo, da vam tuja življenja niso niti malo mar ?«
»Men se pa zdi, da je povedal čisto prav. Že prej bi lahko zaostrili pogoje na meji. Na koncu tako mi potegnemo ta kratko, ko nam omejijo gibanje, uvedejo šolo na daljavo, zaprejo lokale …..«
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

VIRSTA
Prejšnji članekErotična zgodba: Otok (3.del)
Naslednji članekKim Jong-Un ukazal zaseg vseh psov v prestolnici države
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

1 komentar

  1. Najprej nekaj o nevarnosti virusa. To da virus ni nevaren ni res, to da je asimptomatičen je, se pa tudi obnaša različno, odvisno kašen imunski sistem kdo ima. Pozabili ste Italijanski Bergam, pa v NewYorku so mrtve s tovornjavki v skupne grobnice vozili, etc… Kdor misli, da je to nedolžna zadev se moti. Brez zdravstvene podpore bi imeli 33% smrtnost okužene populacije na dalši časovni rok. Pusti posledice pri okuženem, če ga preboli, napada vse vitalne organe, najbolj pa seveda pljuča. Zmešani politiki so si morali privoščiti dopuste na Hrvaškem, hkrati pa niso potem mogli prepovedati drugim če sami gredo dol. Za ta drugi val so izključno odgovorni politiki in njihov notorično patološki ego zadovoljevanja svoje dopustniške volje. Zdaj pa bodo drugim prepovedovali, omejevali pa razlagali. Da o tem kako se je izvedla kraja denarja, državi (nam vsem) pa pustil dolg sploh ne omejam. Nobena g… od politika v tej državi ne odgovarja kazensko popolnoma nič, če se pa že koga česa “obtoži” pa je baje vse politično motivirano. V takšni kalni vodi se da izvajati skoraj vse.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.