Kim Jong-Un ukazal zaseg vseh psov v prestolnici države

Severnokorejski voditelj Kim Jon-Un je v prestolnici ukazal zaseg vseh psov. V več kot tri milijonskemu mestu Pjongjang naj bi to ukazal, ker naj bi to predstavljalo razvajenost zahodnega sveta. Kot je to počel že zadnjih nekaj let, je ta ukaz ponovil tudi ta mesec in tako je zadeva spet sveža. Mnoge pa skrbi, kje ti psi končajo in kaj se z njimi zgodi.

Eden od virov je južnokorejskemu časniku Chosun Ilbo povedal, kaj naj bi bil razlog za zaseg več tisoč psov v Pjongjangu: »Navadni ljudje vzgajajo prašiče in rejne živali, višje uvrščeni prebivalci z veliko denarja pa imajo pse. To je povzročilo val razburjanja pri nižjem razredu prebivalstva,« naj bi povedal vir. Oblasti so najprej obvestile lastnike psov, da naj se jim odpovejo ali pa bodo to pooblaščene službe storile za njih.

Kam so šli psi? Obstaja več možnosti

Vlada trdi, da je to le eden od korakov pri preprečitvi širjenja kapitalizma v Severni Koreji. S temi izjavami in dejanji pa se ne strinjajo lastniki štirinožcev. Bojijo se, kam so dali, oziroma bodo dali, njihove ljubljenčke. Jezni so na Kim Jong Una, a imajo obenem zvezane roke. Večinoma zato, ker naj bi tudi sam imel več psov, ki se jim seveda ne bo kar tako odpovedal.

Veliko naj bi jih bilo poslanih v živalski vrt (Korea Central ZOO). Nekaj bi jih lahko bilo poslanih v pasja zavetišča, kjer naj bi živeli naprej. Ena izmed možnosti je tudi ta, da bodo psi namenjeni za proizvodnjo pasjega kožuha, ki ga v državi uporabljajo za izdelovanje plaščev in drugih oblačil. Ker pa je pasje meso v državi zelo priljubljeno, se mnogi bojijo, da bo njihov kuža končal v mesnici ali pa na krožniku. Ta možnost se vsekakor zdi ena izmed najbolj realnih, saj se država spopada s pomanjkanjem hrane, predvsem mesa. Statistika Združenih narodov nam kaže, da se več kot 60 % severnokorejskega prebivalstva sooča s pomanjkanjem hrane.

Urednik portala Student.si

VIRNY Post
Prejšnji članekHrvaška gre po koncu slovenskih dopustov na rdeči seznam
Naslednji članekVišje strokovno izobraževanje zagotavlja zaposljivost in višji življenjski standard

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.