Višje strokovno izobraževanje zagotavlja zaposljivost in višji življenjski standard

Temeljna prednost višješolskega strokovnega izobraževanja je, da v zgolj dveh letih pridobite povsem uporabno strokovno znanje, utemeljeno na praktičnem izobraževanju v podjetjih, kjer vam omogočimo neposreden stik z delodajalci in vrhunskimi mentorji. Sodoben, posamezniku prilagodljiv študij vam zagotavlja visoko konkurenčnost, možnost prekvalifikacij in napredovanja ter dragocene mednarodne izkušnje.

Študij za vse generacije

V 28 krajih po vsej Sloveniji deluje 49 javnih in zasebnih višjih strokovnih šol, ki bodo v študijskem letu 2019/2020 izvajale 33 različnih študijskih programov, modularno zasnovanih in kreditno ovrednotenih po enotnem kreditnem sistemu (120 kreditnih točk po ECTS). Slednji zagotavlja prehodnost med moduli in po končanem študiju uveljavljanje pridobljenih kreditnih točk v nadaljnjem izobraževanju. Ponudba izbirnih modulov vam omogoča, da študijske vsebine prilagajate dejanskim potrebam okolja oz. gospodarstva in tako zanesljivo povečate svojo vrednost na trgu dela.

Sodobno zasnovani študijski programi se prilagajajo specifičnim potrebam študentov vseh generacij ter ponujajo individualne programe izpopolnjevanja in prekvalifikacij tako mladim kot že zaposlenim ter vsem, ki iščete nove priložnosti in ciljate višje. Za vpis ni starostne omejitve (velja tudi za redni študij).

Vrhunski mentorji v podjetjih

Kar 40 % študijskega programa oz. 800 ur predstavlja praktično izobraževanje v podjetjih. V tem času študenti pripravljate diplomske naloge, ki se nanašajo na konkretne izboljšave in inovacije delovnih procesov v samem podjetju, predvsem pa pridobivate pomembne delovne izkušnje. S pomočjo praktičnega izobraževanja ste študenti tako že uvedeni v delovne procese, podjetjem pa je ponujena priložnost, da zaposlijo ustrezno usposobljene in iskane kadre.

Kakovosten, na praktičnem znanju utemeljen študij

Vodilo višješolskega strokovnega izobraževanja v Sloveniji je že več kot 20 let kakovost izobraževanja, kar potrjujejo diplomanti s svojimi uspehi tako doma kot tudi na tujih trgih. Višješolski predavatelji so priznani strokovnjaki, ki študente seznanjajo z aktualnimi izzivi, s katerimi se na domačih in tujih tržiščih srečujejo podjetja. Priznanje, da smo na pravi poti, nam dajejo tudi delodajalci, s katerimi uspešno sodelujemo.

V času študija po izkušnje v tujino

Študij ali praktično izobraževanje lahko študenti opravljate tudi v tujini v sklopu programa Erasmus+ mobilnosti z namenom, da pridobite dragocene življenjske izkušnje, specifična znanja in spretnosti ter spoznate potrebe evropskega trga dela. Potujte, raziskujte in napredujte.

Vpis na višjo strokovno šolo

Višješolska prijavna služba od 24. do 31. avgusta 2020 sprejema prijave na razpis za vpis v 2. prijavnem roku.

E-obrazec je dostopen na https://vss-ce.com/VPSPrijavnica/

Izpolnjen obrazec pošljite priporočeno po pošti na naslov Šolski center Celje, Višješolska prijavna služba, Pot na Lavo 22, 3000 Celje.

Pogoji za vpis

  • splošna matura, poklicna matura ali
  • mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, če imate 3 leta delovnih izkušenj ter opravljen preizkus znanja iz slovenščine (oz. italijanščine ali madžarščine na narodnostno mešanih območjih) in matematike ali tujega jezika

Seznam študijskih programov in višjih strokovnih šol: www.skupnost-vss.si.

Spremljajte nas tudi na FACEBOOKU: @skupnost.vss, da boste obveščeni o aktualnih dogodkih, priložnostih, dosežkih in vsem, kar se pri nas zanimivega dogaja!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.