Huaweiova baterija ženski rešila življenje

Ženska po imenu Beth McDermott iz mesta Lancaster v Angliji, je v svojem domu utrpela poškodbo glave. McDermottova, ki živi sama, je bila tri dni v nezavesti. Ko se je prebudila, ni mogla uporabljati nog, saj trpi za sindromom, imenovanim rabdomioliza, zaradi katerega skeletne mišice hitro oslabijo.

Na srečo je bila njena baterija na mobilnem telefonu še vedno na 50 % – po kar treh dneh brez polnjenja! Poklicala je reševalce in teden dni preživela v bolnišnici, kjer je tudi okrevala.

»Nisem pričakovala, da bo telefon sploh deloval, vendar je baterija bila še vedno na 50 %,« je McDermottova povedala za angleški medij The Sun. »Nisem mogla verjeti, da je tako dolgo zdržala. Ne morem verjeti, da sem še vedno živa – ne bi bila, če ne bi bilo tega telefona.«

McDermottova je le nekaj dni prej prešla iz iPhona 6 na Huawei Y6. Glavni razlog za skok z IOS-a k Androidu je bila baterija njenega iPhona. Povedala je, da je morala svojega iPhona polniti kar do štirikrat na dan.

Pred kratkim je podjetje Apple rešilo tožbo zaradi počasnega delovanja starejših telefonov. Verjetno bodo morali plačati kar 500 milijonov dolarjev lastnikom iPhonom po vsem svetu.

Koliko časa pa tebi zdrži baterija na mobilnem telefonu? ?

VIRANDROID AUTHORITY
Prejšnji članekOkno v vulkansko podzemlje Marsa
Naslednji članekNevarno sevanje mobilnih naprav

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.