Ime za dojenčka od sedaj tudi v Ikeinem katalogu

Dojenček.
Foto: Victoria_Art iz Pixabay

Bodoči starši po navadi navdih za otroška imena najdejo v kakšni knjigi ali filmu. V nekaterih drugih državah ime najdejo pri svojih prednikih, spet v drugih imajo ime že določeno. Sedaj bodo imeli nov vir za iskanje otroških imen. Ikein katalog. Prav si prebral, otroško ime boš lahko našel v katalogu švedske trgovine, znane po pohištvu.

Tako kot je švedski gigant velikokrat rešil marsikatero zagato pri kupovanju pohištva, so si pri Ikei zadali, da bodo v prihodnje rešili tudi zagate okoli otroških imen. Nenazadnje je Ikea znana po nenavadnih in na trenutke celo bizarnih imenih pohištva.

Kot so napisali pri Ikei na Norveškem, »je iskanje imena za otroka težka, a hkrati zabavna stvar. Ikea je v svoji 70-letni zgodovini vedno našla inovativna in zanimiva imena za svoje izdelke. Zato bo pomagala staršem, ki so se izgubili in jim predlagala več kot 800 imen za deklice in dečke.«

Otroka lahko poimenujete po pohištvu

Trgovina je že lansirala spletno stran, kjer lahko bodoči starši najdejo pravo ime za svojega malčka. Med imeni, ki jih predlaga Ikea, so dokaj originalna, med njimi najdemo imena, kot so Ivar, Moalie, Florin, Cilla in Wikki. Spet druga bodo spominjala na filmske like npr. Bruno, Dora in Hedvig (kdo bi lahko pozabil sovo iz Harryja Potterja).

A da ne bo pomote, vsa imena izvirajo iz imen pohištva. Poleg vsakega imena lahko vidite sliko pohištva, ki je navdihnilo ime. To pa pomeni, da je možno, da se kaj hitro lahko zgodi, da bo otrok imel enako ime kot Ikein stol ali omara. Zato je dobro, da otrok, potem ko odraste, izve, od kod je dobil ime.

Pri Ikei kljub temu poudarjajo, da tudi pri imenovanju pohištva navdih iščejo v švedskih mestih, jezerih in drugih naravnih lokacijah.

Vseeno to ni prvi primer, da bodo otroci imena dobivali po Ikeinih izdelkih. Leta 2018 je bil v Veliki Britaniji zelo priljubljen trend, da si otroka poimenoval po Ikeinih izdelkih. Zato niti ni tako čudno, da se trenutno na Otoku med sabo igrajo štiriletniki z imeni, kot so Micke, Perjohan, Malm in Ejler.

VIRFatherly
Prejšnji članekVirusi v sveži vodi preživijo tako, da se držijo plastike
Naslednji članekSerija Obi-Wan Kenobi bi morala biti film

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.