Iščeš ideje? To so letošnji božični trendi okraševanja!

Letos smo imeli več časa za ljudi, ki so nam pri srcu. Ravno zato bo letošnji božič še toliko bolj čaroben. Če se še nisi odločil v kakšnem stilu boš okrasil svoj dom, je tu nekaj velikih trendov letošnjega prazničnega decembra.

Za okraševanje ne zapravljaj (preveč)

Letos so v trendu naravni materiali, ki jih lahko najdeš v bližnjem gozdu. Praznične barve bodo letos umirjene in se bodo omejile na naravne zemeljske odtenke.

Ideja: V praznično dekoracijo vključi suho cvetje, čebulice, posušeno lubje (brezino je čudovito), seno in mah. Posušeno listje in veje lahko popestriš z barvnim sprejem. Pri ustvarjanju uporabljaj vrvi iz naravnih materialov. Tako, kot so to počeli naši stari starši. ?

Okraske ustvari v kuhinji

Najboljši so tisti okraski, ki jih lahko poješ! Letos se bo vse vrtelo okrog piškotov. Poišči recepte za medenjake, vanilijeve kifeljčke, gingerbread figurice in klasične maslene kekse, ki jih izrežeš s piškotnimi modelčki.

Piškotke lahko obesiš na smrekico, zložiš v steklen kozarec, jih vključiš v namizno dekoracijo ali pa jih kar takoj poješ. Ne pozabi na kraljevski marmorni kolač, ki za praznike enostavno ne sme manjkati.

Ovij dom v sladke vonje cimeta, vanilije in klinčkov.

Barva letošnjega božiča je kraljevsko modra!

Pobrskaj po škatli s starimi okraski, kupi moder sprej, jih pobarvaj in že si v trendu. Modri bo družbo delala prefinjena platinasta barva. Okraske pokombiniraj z umirjenimi metallic odtenki dekoracije (srebrna, zlata, champagne, blush, bela).

Farmerski stil

Če modra ni ravno tvoja barva, se lahko lotiš okrasitve v farmerskem stilu – po domače.

To pomeni:

  • karo vzorci in pentlje vsepovsod,
  • lesena dekoracija in naravni materiali,
  • cvetje iz blaga,
  • bogato okrašen vhod (obvezno zvonček ali venček na vratih),
  • nogavice nad kaminom (ali kje drugje, če ga nimaš).
Prejšnji članekBrezplačne licence Office 365 za učence
Naslednji članekTop 5 predlogov za zimsko branje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.