Brezplačne licence Office 365 za učence

office, windows, word
Foto: Pixaline iz Pixabay

Obvezna oprema letošnjega šolskega leta so računalniki, kamere in slušalke. Za učenje od doma pa potrebujemo še nekaj, kar nas lahko stane kar precej denarja – Microsoft Office. Veliko šol namreč zahteva, da se spisi, eseji in seminarske naloge pišejo v Wordu, predstavitve pa delajo v Power Pointu. Za Office paket lahko odštejemo kar nekaj denarja, vendar to sploh ni potrebno!

Stroški nakupa novega prenosnika, da ne pozabimo na programsko opremo, so lahko kar visoki. Če imamo več šolo obveznih otrok, ki po možnosti vsi potrebujejo svoj računalnik, ti stroški samo še narastejo. Na srečo za Office 365 ni potrebno plačati, saj so učenci upravičeni do brezplačne uporabe. Ministrstvo za izobraževanje je namreč zakupilo 240 tisoč licenc, na voljo jih je še 16 tisoč.

Čudovito!

Uporabo Office 365 zagotovi šola. Navodila za prenos programa lahko najdeš na spletni strani šol, če jih tam ne najdeš, so na voljo na Arnesovi spletni strani. Office 365 je brezplačen tudi za študente, saj za prijavo v program potrebuješ le svoj študentski mail. Microsoft sicer že vrsto let ponuja brezplačno uporabo Office programov študentom.

Če si torej še nisi naložil brezplačnega Offica, lahko to še storiš. Na voljo imaš sicer tudi brezplačne programe, ki delujejo na podoben način. Pri njih pa je treba paziti na to, da pri uporabi brezplačnih programov ne boš mogel pravilno odpirati Microsoftovih dokumentov.

Urednica revije Študent

VIRŽurnal 24
Prejšnji članekTeden Univerze v Ljubljani: Študenti prejeli nagrade univerze
Naslednji članekIščeš ideje? To so letošnji božični trendi okraševanja!

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.