Teden Univerze v Ljubljani: Študenti prejeli nagrade univerze

V prvem decembrskem tednu ponovno obeležujemo Teden Univerze v Ljubljani. Najstarejša univerza v Sloveniji namreč praznuje rojstni dan, letos že stoprvega.

Prelomno leto 2020univerza v lj

Rektor Univerze v Ljubljani Igor Papič je v svojem video nagovoru poudaril, da je kljub letošnji odsotnosti slavnostnih dogodkov pomembno izpostaviti posameznice in posameznike, ki so prispevali k nadaljnjemu uspešnemu delu univerze.

Leto 2020 pa je označil kot prelomno. »Ne samo v negativnem kontekstu koronavirusa, ampak predvsem zato, ker smo ponovno dokazali, kakšen je pomen znanosti pri reševanju aktualne problematike. Pokazali smo, da lahko stopimo skupaj tudi v težkih časih, prestopimo meje univerze in pomembno prispevamo k reševanju težav v širši družbi.«

Tudi letos priznanja

ilustracija diplome, zavite z rdečim trakomUniverza v Ljubljani vsako leto izpostavi najboljše raziskovalne dosežke, poda častne nazive ter podeli plakete, nagrade, listine in priznanja.

Med drugim nagradi raziskovalne projekte, profesorice in profesorje, mlade visokošolske učiteljice in učitelje ter senatorke in senatorje univerze. Letos ne bo slavnostne podelitve, nagrade so predstavljene na posebni spletni strani Teden Univerze v Ljubljani.

Kaj so prejeli študenti?

Svečano listino za študentke in študente za najboljše študijske dosežke letos prejme 21 študentk in študentov.

Priznanja za posebne dosežke na področju obštudijskih dejavnosti letos prejme prav tako 21 študentk in študentov.

Prešernovo nagrado za študentke in študente Univerze v Ljubljani za izjemne dosežke na področju znanosti in umetnosti pa prejme 12 nalog in skupno 14 avtorjev.

Nagovor rektorja prof. dr. Igorja Papiča - Teden Univerze v Ljubljani 2020
Prejšnji članekHuawei si prizadeva za povezan in inteligentni svet
Naslednji članekBrezplačne licence Office 365 za učence

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.