Huawei si prizadeva za povezan in inteligentni svet

Glede na razvojne trende Huawei napoveduje, da bodo prenosniki v obdobju treh do petih let postali pametnejši, učinkovitejši in bolj povezani, da bodo omogočili povezavo med napravami v različnih primerih rabe.

Kot vodilno podjetje na področju komunikacij je podjetje Huawei veliko napora vložilo v razvoj pametnih telefonov, nosljivih in pametnih naprav za delo in dom. Med zadnjimi so prenosni računalniki MateBook nedvomno ključnega pomena za sodelovanje med napravami, so temelj povezanega ekosistema in zagotavljajo celovite in brezhibne uporabniške izkušnje. Tehnologija Huawei Share pa deluje kot povezovalni člen, saj z brezhibno povezavo med pametnimi telefoni in prenosnimi računalniki Huawei uporabnikom omogoča pametnejše, priročnejše in učinkovitejše delo.

Kaj pravzaprav potrebujemo?

Pametne naprave so nenadomestljivi del dela in življenja nasploh. Zaradi zmogljivosti ter priročnosti sledilne ploščice in tipkovnice so prenosni računalniki simbol produktivnosti, medtem ko so pametni telefoni s prilagojeno izkušnjo in udobjem rabe postali vsakodnevna potreba.

Z lažjim dostopom do visoko tehnoloških naprav se povečuje povpraševanje po večjih zmogljivostih, naprednih funkcijah in večnamenskih napravah. Ne želimo prenosnika z ozko specializirano namembnostjo, saj pričakujemo celovite informacijsko zabavne zmogljivosti, povečanje produktivnosti in možnost, da se poveže s pametnim telefonom. Ali drugače. Nočemo preproste naprave, temveč eno zmogljivejšo, ki bo omogočila povezavo z drugimi. Kot primer lahko izpostavimo prikaz zaslona pametnega telefona na zaslonu prenosnega računalnika, preprost prenos datotek med njima in celo upravljanje ene naprave preko druge.

huawei share

Kakšni so potenciali?

Zlasti dva primera rabe, ki zahtevata učinkovito sodelovanje med pametnim telefonom in prenosnim računalnikom, sta še posebej zanimiva.

 • Delo v pisarnah. Raziskave so pokazale, da 96 % uporabnikov potrebuje možnost povezave med napravama, kar 67 % to počne celo vsak dan. Vendar se hkrati večina pritožuje, da mora uporabljati programsko opremo in aplikacije tretjih ponudnikov ter dostikrat napravi povezati s kablom. To ni samo zamudno, postane nemogoče, če ga nimajo pri roku. Pogosto se srečujejo z napakami v programski ali strojni opremi, počasnostjo povezave ali celo težavami s funkcionalnostjo.
 • Naprave v sejni sobi imajo različne operacijske sisteme, kar otežuje sodelovanje med njimi. Vse skupaj dodatno zaplete klopčič različnih kablov in daljincev, zaradi česar je lahko tehnologija breme, namesto uporabnega dodatka za učinkovitejše skupinsko delo.

Celovita povezljivost s tehnologijo Huawei Share

Časi uporabe kablov za prenos datotek med napravami in programov oziroma aplikacij tretjih ponudnikov so minili, saj je Huawei prenosnik MateBook X opremil s tehnologijo Huawei Share. Z njo lahko brezžično med seboj povežemo več naprav in izkoristimo prednosti učinkovitejše izkušnje rabe. Potrebe po kablih ni več in vsa programska oprema je že nameščena na napravah, ki tovrstno povezavo podpirajo.

Pričakujemo lahko, da bodo prenosni računalniki tudi v prihodnje postajali vse bolj inteligentni, učinkovitejši in predvsem bolj povezani. Z razvojem metod povezovanja in skupne rabe bodo nemoteno komunicirali z drugimi napravam in s tem prevzeli ključno vlogo v ekosistemu naprav, programske opreme in storitev. Razlog, da so se pri Huaweiu lotili optimizacije izkušnje sodelovanja med napravami v vseh primerih rabe in izkoristili prednosti porazdeljene arhitekture programske opreme za omogočanje sodelovanja na več zaslonih. Nastala je tehnologija Huawei Share vgrajena v prenosne računalnike MateBook.

Preko nje je Huawei uradno predstavil zmogljivosti funkcije sodelovanja med več zasloni, s katero se ponašajo njegovi najnovejši pametni telefoni in prenosni računalniki. Njen pomen ni le v prenosu datotek, temveč prav tako v nemotenem sodelovanju med napravami. Huaweiu je namreč uspelo premostiti ovire med operacijskima sistemoma Windows in Android in sprostiti ves potencial brezhibnega povezovanja. Ob tem lahko uporabimo sledilno ploščico in tipkovnico prenosnega računalnika za večje udobje rabe pametnega telefona in zmogljivo programsko opremo za delo z datotekami na njegovem pomnilniku. Z brezhibno povezavo obeh naprav dobimo eno navidezno s prednostmi obeh za varnejše in priročnejše delovno okolje.

 • Izmenjava, ogled in urejanje datotek med pametnimi telefoni Huawei in prenosnimi računalniki MateBook je hitrejše kot kadarkoli prej.
 • Izkoristimo lahko zmogljivosti sledilne ploščice in tipkovnice za učinkovitejše upravljanje pametnega telefona in vnos podatkov v njegove aplikacije.
 • Nadzorujemo aplikacije na pametnem telefonu s prenosnega računalnika.huawei share

Kako napravi povežemo?

Funkcija sodelovanja na več zaslonih omogoča nemoteno povezavo med sistemoma Windows in Android s tem pa novo raven učinkovitosti uporabe prenosnih računalnikov MateBook in pametnih telefonov Huawei.

 • Z dotikom hrbtišča pametnega telefona z vključenima vmesnikoma NFC in Wi-Fi ob nalepko z ikono Huawei Share na prenosnem računalniku Matebook sprožimo zahtevo po povezovanju obeh naprav. V naslednjem koraku povezovanje potrdimo. Ker ni potrebe po kablu ali brezžičnem omrežju, nas tudi ni treba skrbeti za varnost.
 • Zahtevo za povezavo lahko sprožimo tudi drugače. V telefonu omogočimo vmesnika Wi-Fi in Bluetooth ter na prenosniku opremo progam PC Manager. Kliknemo na »Moj telefon« in »Povezo« ter postavimo pametni telefon zraven tipkovnice prenosnika. Ta ga bo samodejno zaznal in se z njim povezal.
 • Je še tretji način povezovanja. Na pametnem telefonu omogočimo vmesnik Wi-Fi in preverite povezavo v omrežje. Na prenosnem računalniku zaženemo program PC Manager in nato kliknemo na »Moj Telefon«, »Poveži« in »Optično branje«. S kamero pametnega telefona še preberemo kodo QR, da povezava med napravama steče.

Vse na enem zaslonu

S tem ko je odpravil ovire med sistemoma Android in Windows, je Huawei omogočil prikaz zaslona pametnega telefona na zaslonu prenosnega računalnika MateBook in temu omogočil dostop do aplikacij za sistem Android. Kaj nam povezave omogoča?

 • Datoteke lahko hitro in preprosto prenašamo po načelu »povleci in spusti«. Izberemo datoteke za prenos in jih premaknemo v zaslon druge naprave, nakar steče prenos brez potrebe po kablih in dodatni programski opremi. Omogočeno je tudi, da na primer povlečemo fotografijo iz lokalnega pomnilnika pametnega telefona in spustimo v dokument odprt in shranjen na prenosnem računalniku. Po zaključku dela ga povlečemo in spustimo na prvotno napravo za preprostejšo skupno rabo. Na podobno način lahko iz enega odlagališča v drugega kopiramo in prilepimo še besedila.
 • Funkcija sodelovanja na več zaslonih omogoča nadzor in upravljanje pametnega telefona z napravami za vnos tradicionalno povezanimi s prenosnim računalnikom. Sledilna ploščica, tipkovnica, morebitna miška in njegovi boljši zvočniki močno izboljša produktivnost njegove rabe. Velja tudi obratno. Na prenosnem računalniku lahko uporabimo komunikacijske zmogljivosti pametnega telefona, da ga povežemo v internet ali uporabimo njegove sporočilne storitve. Prav tako lahko na zvočniku prenosnega računalnika predvajamo glasovna sporočila s pametnega telefona.
 • Zahvaljujoč funkciji sodelovanja na več zaslonih lahko v okolje sistema Windows vključujemo bogat seznam aplikacij za sistem Android. S tem na tam funkcija nudi možnost edinstvene in učinkovite izkušnje skupinskega dela.

Tehnologija Huawei Share odpravlja potrebo po preklapljanju med zasloni in napravami, saj je vse, kar za delo potrebujemo na enem zaslonu ene naprave – prenosnega računalnika. Med delom z njegovimi naprednimi programi lahko namreč vse naloge, za katere ste do zdaj morali prijeti telefon in uporabiti aplikacije za sistem Android, opravite na njem.

Delo nikdar ni prekinjeno!

Funkcija sodelovanja na več zaslonih omogoča neoviran in varen pretok nalog za doseganje večje produktivnosti. Nedokončane dokumente ali »pogovore« lahko po potrebi prenašamo med napravama, da delo nadaljujemo neodvisno od časa in kraja.

Novosti tehnologije Huawei Share

Na najnovejših modelih prenosnih računalnikov družine Huawei MateBook funkcija sodelovanja na več zaslonih omogoča klicanje, video klepet, sprejemanje dohodnih klicev, uporabo na pametni telefon nameščenih sporočilnih storitev, odpiranje dokumentov na pomnilniku pametnega telefon s programi na prenosnem računalniku in še veliko več. Z enim dotikom na spletni naslov v sporočilu na pametnem telefonu odpremo stran v oknu namiznega spletnega brskalnika. Huaweieva porazdeljena tehnologija med drugim omogoča tudi uporabo mikrofona in kamere prenosnega računalnika za video klepet preko pametnega telefona in sprejem klica, ne da bi ga prijeli v roke. Vse to omogoča prilagajanje trenutnim razmeram in povečanje učinkovitost dela in tudi preživljanja prostega časa.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.