Janeza Janšo razkurile menstrualne hlačke: »Izrojenost kot bistvo kulturnega marksizma«

Janez Janša in objava znamke Modibodi slovenija
Janez Janša in objava znamke Modibodi slovenija Foto: on gov

Vsake toliko bivši predsednik vlade in predsednik stranke SDS udari nadružbenih omrežjih. Tokrat je pod drobnogled vzel objavo Modibodi Slovenija, trgovino s spodnjim perilom. Kaj točno ga je zbodlo, da je uporabil besedno zvezo kulturni marksizem?

Menstrualne hlačke Modibodi so razvnele Slovenijo

Modibodi Slovenija so znamka spodnjega perila, ki se lahko pohvali z neverjetno uspešnimi menstrualnimi hlačkami, ki so številka 1 v Evropi in Veliki Britaniji. In kako lahko nekaj takega zmoti Janeza Janšo? Tu pa pridemo do objave profila znamke, kjer so zapisali, da »menstruacije nimajo samo ženske«. Tako si že lahko predstavljamo, kaj je zmotilo mnoge, ne le predsednika vlade.

»S ponosom predstavljamo našo LGBTQ+ kolekcijo. Pri Modibodi smo (na svetovni ravni) zavezani, da omogočamo prijazno okolje vsem osebam, ne grede na spol, usmerjenost, vero in pripadnost. Verjamemo, da je en izmed večjih mitov, da imajo menstruacijo samo ženske! Nekatere ženske nimajo menstruacije, medtem ko jo nekateri trans moški, nebinarne osebe in spolno nenormativne osebe lahko imajo. Modibodi je narejen za vsako telo, zato s ponosom predstavljamo linijo menstrualnih spodnje hlačke za vse spole. Unisex bikini je narejen za vse osebe, ki imajo menstruacijo ali delno inkontinenco,« so zapisali v objavi.

Modibodi Slovenija
Modibodi Slovenija Foto: on modibodi

Objavo je delil bivši predsednik vlade in povedal, da gre za izrojenost kot bistvo KM. V tem primeru kratica predstavlja kulturni marksizem, kar Janša v nadaljevanju objave tudi potrdi. »Če ste doslej verjeli, da je kulturni marksizem – ideologija za uničenje vsega, kar predstavlja naš način življenja in zagotavlja naš obstoj – nekaj izmišljenega ali Sloveniji neznanega, potem si oglejte spodnji oglas. V njem je osredotočena vsa izrojenost kulturnega marksizma, s katerim so prežeti tudi programi aktualnih oblastnih strank v Sloveniji: Svobodnjak, SD in Levice,« je zapisal Janez Janša.

Komentarji pod njegovo objavo so nekaj, kar si verjetno lahko predstavljaš. Zelo zanimivo pa se je mednje »skril« tudi tisti klasičen, naj grejo ljudje pač delat in naj dajo mir. Kaj točno ima to veze z dejansko objavo se še ne ve.

Kaj si misliš o komentarju bivšega predsednika vlade, zapiši v komentar, prispevek pa bomo končali na pozitivni noti. Med komentarji na izvirno objavo, katere je moral profil Modibodi Slovenija omejiti, je tudi komentar »Bravo! Hvala za misel na nas, osebe, ki nismo ženske in (nažalost) imamo menstruacijo,« ki ga je napisal Linn Julian Koletnik in obenem pozval k pozitivnim komentarjem, podpori in deljenju objave.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekLjubljana dobiva nov klub za zabave: The One (GALERIJA)
Naslednji članekPredstavniki Mladinskega sveta z ministrom Brežanom o vlogi mladih v urejanju prostora
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

2 KOMENTARJI

  1. Kaj ta Janša ne more pokazati malo empatije do ljudi, ki niso sami krivi, če jih je narava naredila drugačne od etabliranega ideala? Kdo je zdaj tu izrojen?
    Izrojena je samo narava, ki producira primerke, zaradi katerih imajo potem drugačni ljudje težave z uveljavljanjem.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.