Kaj lahko počnem v mestu on-budget?

Manhattan

Študentje imamo velikokrat omejen proračun, zato je treba skrbno premisliti, za kaj porabljaš denar. Šele ko odšteješ stroške v zvezi z bivanjem, hrano, knjigami, kozmetiko, prevozom in oblačili, ostane nekaj malega za aktivno preživljanje prostega časa.

V večjem mestu izven domačega kraja greš težko iz stanovanja, ne da bi porabil nekaj 10 €. Kaj pa vendarle lahko počneš, za kar boš zapravil malo ali nič?

razmišljujoč

Knjižnice in antikvariati

Če si knjižni molj, te bo razveselila novica, da je članstvo v knjižnicah velikokrat brezplačno, ali pa stane zelo malo. V Mestno knjižnico v Ljubljani se lahko včlaniš za 9 € letno! Sprehod po svežem zraku do najbližje knjižnice ti bo dobro del, hkrati pa si boš lahko izposodil knjigo ali brezplačno uporabljal knjižnične računalnike. Druga dobra ideja so antikvariati, kjer lahko kupiš rabljeno knjigo za malo denarja. Money well spend!

These things are great! It's like TV in your head!

Parki in stadioni

To so večinoma javne površine, ki jih lahko brezplačno vsi uporabljamo. Športni navdušenci lahko opravite trening, s prijatelji se lahko dobiš v parku in sprehajaš, srečuješ nove ljudi in dobiš dozo vitamina D. Če s seboj vzameš najljubšo knjigo, te čaka sproščujoča urica v svojem svetu.

Nakupovalni centri

Na prvi pogled ne izgleda kot najbolj on-budget izbira, vendar je lahko. Z malo samokontrole se lahko sprehodiš po nakupovalnem centru in ne zapraviš (veliko). Morda že nekaj časa

nakupovalni center
Nakupovalni centri so lahko prava paša za oči.

iščeš novo bundo? Izkoristi prosto popoldne za vandranje po trgovinah, morda je tvoj srečen dan. Spremljaj obdobja posezonskih razprodaj. Morda potrebuješ nekaj malega, kot je koledar za letošnje leto ali ideja za jutrišnje kosilo. Obišči drogerije in preizkusi testerje, ker zakaj pa ne. Tudi sicer, če ne kupiš ničesar, se boš domov vrnil zadovoljen. Vmes si vzemi tudi čas za kavico in rogljiček.

Dobrodelnost

Svoj čas lahko maksimalno izkoristiš tako, da ga posvetiš drugim in hkrati tudi sebi. Pozanimaj se v zavetišču, ali potrebujejo pasjega sprehajalca, povprašaj v domovih za starejše, ali bi sprejeli animatorja in družbo osamljenim starostnikom. Ponudi se kot tutor ali inštruktor mlajšim, ali preprosto pomagaj prijatelju pri selitvi. Verjemi, počutil se boš neverjetno!

Svoj prosti čas izkoristi tako, kot tebi najbolj ugaja. Tudi med zimskim izpitnim obdobjem si vzemi me-time. Super uporabni nasveti za lažje študiranje ti morda pridejo še zelo prav. ?

Sporoči, kako je šlo!

Prejšnji članekKnjiga proti filmu: Pride and prejudice
Naslednji članekNajboljši nadevi za home-made pizzo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.