Kako je papežev Instagram račun všečkal fotografijo pomanjkljivo oblečene Brazilke?

Prejšnji petek so uporabniki Instagrama lahko videli, da je Instagram račun papeža Frančiška všečkal fotografijo pomanjkljivo oblečene 27-letne brazilske manekenke Natalie Garibotto. Še predenj so lahko upravitelji računa odstranili všeček, se je vsulo na kupe pritožb in novinarskih vprašanj, manjkalo ni niti posmeha. Zdaj hoče Vatikan zadevi priti do dna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalia Garibotto (@nataagataa)

Iz Vatikana so sporočili, da preiskujejo zadevo. Ni še jasno, ali je šlo za pomoto ali vdor v račun, vendar naj ne bi šlo za napako, piše BBC. Tiskovni predstavnik Vatikana je v četrtek za The Guardian dejal, da so izključili možnost, da bi všeček prišel iz Vatikana, zato so se obrnili na Instagram po pojasnila.

Natalia Garibotto se je na svojem Twitter računu odzvala z zapisom, da bo vsaj šla v nebesa.

Tehnološko podjetje in skupnost s polnimi storitvami, ki gradi posamezne platforme za naročninsko vsebino za izbrano skupino ustvarjalcev ter sodeluje tudi z omenjeno Brazilko, COY Co., je na svojem Instagram računu ob fotografiji manekenke pripisalo, da so dobili papežev uradni blagoslov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by COY Co. (@thecoyco)

Papež Frančišek je izjemno priljubljen na družbenih omrežjih

Papeževemu uradnemu Instagram računu sledi 7,5 milijona uporabnikov, na Twitterju pa 18,8 milijona. Leta 2017 je bil najbolj priljubljen svetovni vodja na družbenih omrežjih. Vsebine na družbenih omrežjih pa zelo redko sestavlja sam.

Robert Mickens, urednik angleške izdaje katoliškega dnevnika La Croix v angleškem jeziku je dejal, da papež odobri tvite, vendar ne všečkov. V zelo redkih primerih je dejal, da bi rad kaj tvitnil zaradi razvijajoče se situacije ali izrednih razmer. S tem dogodkom naj ne bi imel nič skupnega. Za to skrbi oddelek za komunikacije in kako se to zgodi … kdo ve. Ne sedi ves dan s telefonom ali računalnikom, da bi tvital, kot Donald Trump. Ali pa, če dodamo, kot naš predsednik vlade Janez Janša.

VIRThe Guardian
Prejšnji članekMinistrstvo za infrastrukturo ukinja brezplačen JPP v poletnih mesecih
Naslednji članekKoliko televizije dnevno je preveč?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.