Kako podpreti slovenske proizvajalce (brez da bi njihove izdelke kupili)?

V teh čudnih časih se je veliko malih podjetij in trgovinic znašlo v škripcih. Naglo so morali zapreti svoja vrata, zmanjšal se jim se prihodek in mnogi so tudi ostali brez dela. Nekaj mesecev krize lahko za malega podjetika pomeni propad in v teh časih je seveda treba držati skupaj. Zato smo pripravili seznam stvari, ki jih lahko narediš, da podpreš slovenske proizvajalce, tudi brez da bi njihov izdelek sploh kupil.

Sledi jim na družbenih omrežjih

Veliko malih proizvajalcev, ki izdelke prodajajo večinoma po spletu, da veliko na svojo spletno identiteto. In s tem, ko boš njihovi trgovinici ali podjetju sledil na Instagramu ali Facebooku, jih boš podprl, brez da bi te stalo niti centa. Kaj pa veš, mogoče se pa kakšen njihov izdelek prepriča. Prav tako zelo pomaga, če njihove objave všečkaš ali deliš med prijatelje – tako povečaš njihov doseg in potencialno privabiš nove kupce.

Prijavi se na njihove spletne novice

Ja, vem, še en spam več v tvojem inboxu. Ampak če so ti izdelki dejansko všeč, lahko s prijavo na njihove novičke prejmeš posebne popuste in si udeležen v ekskluzivnih akcijah. Psssst, veliko trgovinic ti pošlje tudi kodo za popust, če se prijaviš na novice.

hand made art and design napis

Obišči fizično trgovino in napiši review

Če ima podjetje tudi fizično trgovino z izdelki jo obišči. Tudi če ne boš nič kupil, lahko na spletni strani trgovine napišeš svoje mnenje, ki bo morda prepričalo več ljudi za obisk. S tem ko napišeš na spletno stran svoje mnenje, trgovini tudi povečaš kredibilnost.

Če si v preteklosti kupil njihove izdelke …

… govori o njih. Če so dobri, jih pohvali. Podaj svoje mnenje na spletni strani, priporočaj jih prijateljem in deli svojo izkušnjo na družbenih omrežjih.ročno izdelano milo

Če pa vseeno želiš njihov izdelek kupiti …

… ga seveda kupi! Izdelki malih proizvajalcev so sicer malo dražji, a vredni tistih nekaj evrov več. S tem, ko kupiš izdelek malega proizvajalca ga ne podpreš samo finančno, ampak mu daš zagon za nadaljnje delo. Izdelki slovenskih proizvajalcev so super ideja tudi za luštno darilo!

Prejšnji članekGredo tudi študentje nazaj med klopi?
Naslednji članekKaj danes počnejo bivši člani RBD?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.