Kakšna je trenutna podpora vladi?

V anketi, ki jo vsak mesec pripravi agencija Ninamedia je junija sodelovalo 700 anketirancev. Rezultati so pokazali, da 59,7 odstotka vprašanih meni, da je vlada pri delu uspešna, slabih 36,8 odstotka pa njeno delo ocenjuje kot neuspešno. Podpora vladi v primerjavi z mesecem majem, ko je njeno delo kot uspešno ocenjevalo 58,7 odstotka vprašanih, je torej nekoliko višja. Vlada tako ohranja razmeroma visoko stopnjo priljubljenosti.

Če bi bile volitve preteklo nedeljo, bi zmagala stranka LMŠ, ki bi prejela 24 odstotkov glasov. Sledil bi ji SDS z 18,1 odstotka glasovi, na tretjem mestu pa bi pristala stranka SD z 9,8 odstotno podporo. 6,5 odstotka anketirancev bi svoj glas namenilo NSi-ju, 6,1 pa Levici. Na šestem mestu bi pristal DeSUS, ki pa bi s 3,3 odstotno podporo ostal pod parlamentarnim pragom. Ostale stranke, ki bi ji sledile pa so še SNS (1,7), SLS (1,6), SAB (1,3) in SMS (0,6).

Kako pa je s priljubljenostjo politikov? 

Na lestvici priljubljenosti politikov na vrhu ostaja predsednik republike Borut Pahor, ki je prejšnji mesec na prvem mestu zamenjal preimerja Marjana Šarca. Ta se nahaja na drugem mestu, sledita pa mu evropska poslanka Tanja Fajon in nova evropska poslanka Ljudmila Novak. Na petem mestu se nahaja evropski poslanec Milan Brglez, na šestem pa Dejan Židan. Podpora je padla Violeti Bulc, ki je tokrat sedma. Zadnji v deseterici so Zoran Janković, Matej Tonin in Lojze Peterle. Na koncu lestvice so predsednik SDS-a Janez Janša, predsednik SMC-ja Miro Cerar in poslanka Levice Violeta Tomić.

Prejšnji članek»Pretty Boy« več kot uspešno izvedel operacijo »Letalonosilka«
Naslednji članekTušev tek barv: eksplozija barve, zabave in dobre glasbe

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.