Tušev tek barv: eksplozija barve, zabave in dobre glasbe

V petek, 21. junija, se je odvil težko pričakovani jubilejni 5. Tušev tek barv. Že popoldan je v barvah teklo 12 tisoč tekačev, nočno dogajanje s svetovno znanimi DJ-i pa je pod odrom spremljalo kar rekordnih 20 tisoč obiskovalcev.

Dogajanje se je na Kardeljevi ploščadi pričelo ob 14. uri, otvoril pa ga je MOBO. Ta je vse prisotne dobro ogrel, tekači pa so se, opremljeni z nahrbtniki z bogato vsebino sponzorjev, pripravili na štart, ki je sledil ob 16. uri. Na nekaj kilometrski trasi so jih čakale postojanke s HOLI barvami, ki so jih lahko izkoristili za zabavo in fotografiranje. Cilj je bil prav tako na Kardeljevi ploščadi, kjer pa so tekači lahko ujeli še nekaj ritmov vodilnega DJ-a v regiji, Tima Urbanye. Za njim je vzdušje začel stopnjevati Kosta Radman, priznan hrvaški DJ.

Vir: Instagram

Ob 19.30 uri je na oder prišel Martin Jensen, danski DJ, ki ga je slovenska publika popolnoma prevzela. Na svoj Instagram profil je objavil tudi set fotografij, pod njimi pa je v slovenščini zapisal: »SLOVENIA! Hvala vam!«

Publika je bila že dobro razgreta, ko je na oder prišla edina nastopajoča didžejka nežnega spola, MATTN. Boljša polovica enega svetovno znanih DJ-ev Dimitrija Vegasa, je publiko s svojim setom enostavno navdušila. Ob 22. uri je svoj set zaključila, sledil pa ji je eden in edini Lost Frequencies. Ta je poskrbel za neverjetno energijo med obiskovalci, ob njegovi uspešnici »Are you with me?« pa je zapelo tudi celotno občinstvo. Večer se je že bližal vrhuncu, ko je na oder ob 23:25 uri prišel težko pričakovani duo Vini Vici. S svojimi izjemnimi psytrance ritmi sta nedvomno dokazala, zakaj veljata za ena izmed najboljših trance didžejev na svetu. Ob 00.30 uri pa smo obiskovalci dočakali zvezdo večera – Steva Aokija. Ta je v Slovenijo prišel prvič in brez dvoma navdušil občinstvo. Tega ni zmotilo niti to, da je med njegovim setom za nekaj minut zmanjkalo elektrike. Njegovi največji navdušenci so imeli pripravljene tudi plakate z napisi: »Cake me!«, kot smo predvideli že tukaj. Steve je to tudi storil in v množico vrgel kar trinajst tort! Svoj set je ob 2. uri zaključil z remiksom pesmi Linkin Parka ‘One More Light’, namenjeno tistim, ki so v svojem življenju izgubili osebo, ki jim je veliko pomenila.

Vir: Tušev tek barv

S tem se je končal nepozaben večer in hkrati eden izmed največjih festivalov pri nas. Zdaj pa nam poleg obujanja čudovitih spominov preostane le še to, da nestrpno pričakujemo, kaj bo Tušev tek barv za nas pripravil naslednjič. Vsekakor pa se obeta nepozaben spektakel! Se vidimo prihodnje leto!

Prejšnji članekKakšna je trenutna podpora vladi?
Naslednji članekHonor podprl vesoljske poskuse grških študentov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.