Kalkulator za izračunavanje popustov

Set of 3d render icon higt resulation on white background. 3d render icon set
Foto: Vasif Bagirov iz iStock

Bliža se Black Friday in zagotovo se ti zdi, da je v teh dneh vse naprodaj. Niso pa vse prodaje ustvarjene enako. Še posebej pomembno je to prepoznati med sezonskimi popusti, ko vsepovsod vidimo napis akcija.

Če ti matematika nikoli ni šla najbolje v glavo, si oglej Black Friday Calculator. Uporabil ga boš lahko kadarkoli, ne le za popuste Črnega petka. »Veliko teh na videz resničnih prodaj je pogosto matematičnih pasti,« je povedala Hanna Pamula, študentka znanosti na Poljskem, ki je naredila ta kalkulator. Vključuje devet različnih scenarijev popustov – znižanje enega izdelka, znižanje drugega ali tretjega izdelka, dva izdelka za ceno enega, če jih naštejem le nekaj. Kalkulator ti bo pomagal ugotoviti, ali je popust vreden tvojega časa in denarja.

Kalkulator sem tudi sam preveril. Na spletu sem videl Black Friday akcijo. Nek prenosni računalnik je znižan za 23 %. V kalkulator sem vnesel številke in izračunal mi je, da je ponudbo vredno premisliti. Včasih izračuna tudi, da se za ta prihranek še iz stola ne splača vstati.

Če boš za Black Friday nakupoval, ti predlagam, da za vsak popust uporabiš Black Friday Calculator. Pa pametno in preudarno nakupuj! ?

I'M READY FOR BLACK FRIDAY!

VIRlifehacker
Prejšnji članekPametna ura: plusi in minusi
Naslednji članekJaka Blažič: Obljubljam borbo in pripadnost klubu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.