Pametna ura: plusi in minusi

Pametne ure so prevzele svet in če pogledaš okoli sebe, jo ima že skoraj vsak. Toda zakaj? Kaj je na pametni uri tako privlačnega in priročnega?

Plusi

Priročnost

Pametna ura je dejansko telefon na tvojem zapestju. Ko dobiš klic, na majhnem ekranu vidiš, kdo te kliče. Prav tako takoj veš, ko dobiš obvestilo. Ni ti treba zmeraj jemati telefona iz žepa in to je lahko super, še posebej če si na poti in nimaš časa.

Promovira zdravo življenje

Pametna ura pa ni samo telefon z aplikacijami, temveč tudi fitness tracker. Šteje ti korake, koliko kalorij si porabil in nasploh tvojo aktivnost. Nekatere ure imajo tudi različne funkcije teka, kolesarjenja, hoje in drugih športov.

pametna ura s hr monitorjem

Modna

Čeprav so prve pametne ure izgledale smešno in futuristično, so danes postale pravi modni dodatek. Vsak dan lahko zamenjaš pasček, da se prilega tvojim oblačilom, lahko pa digitalno menjaš tudi izgled tvoje ure. Super, kajne?

Minusi

Baterija

Nekaterim pametnim uram hitro zmanjka baterija, ker jih dejansko uporabljaš cele dneve. Tako boš poleg telefona moral polniti še uro.

Nujna bližina telefona

Ker se pametna ura s telefonom poveže preko Bluetootha, morata biti telefon in ura vedno v bližini. Če greš v drug prostor in telefon pustiš na mizi, bo povezava prekinjena.

pametna ura in telefon
Za delovanje pametne ure, mora biti nujno povezana s telefonom.

Majhen zaslon

Prav tako imajo ure majhen zaslon in zato je lahko težko klikniti ikono, ki bi si jo želel. Še en razlog več, zakaj ure nikoli ne bodo zamenjale pametnih telefonov.

pametna ura

Vseskozi si povezan

Tudi, če želiš imeti malo počitka pred nenehnim bombardiranjem z obvestili, ti pametna ura tega ne bo dovolila. Dokler je povezana s telefonom, boš namreč dobival vsako obvestilo, razen če funkcijo izklopiš. Tako lahko plus pametne ure, da si vseskozi povezan, postane tudi minus.

Prejšnji članekBEST dnevi tehnike in naravoslovja 2019
Naslednji članekKalkulator za izračunavanje popustov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.