Kdo je res ustvaril koronavirus? Covid-19 in teorije zarote

Coronavirus Covid-19 new variant mutation. Covid pandemic, 3d illustration
Foto: NiseriN iz iStock

Vlada ZDA

Nekateri menijo, da je vlada ZDA ustvarila kitajski koronavirus. Prvi so to trdili Rusi, in sicer naj bi Američani ta virus ustvarili z namenom uničenja kitajske ekonomije. Prav tako naj bi Američani ustvarili ta virus zato, da bi lahko prodajali cepiva kitajski vladi.

ZDA! ZDA!

Bill Gates

Kako je on povezan z virusom? Oktobra lani je njegova fundacija sodelovala z različnimi organizacijami, da bi testirala, kako dobro smo pripravljeni na spopad z epidemijo. Po nekem spletu dogodku se je covid-19 pojavil dva meseca kasneje.

Tako navdušen.

5G internet

Wuhan je bil eden prvih kitajskih mest, ki je dobil 5G internet. Tam se je koronavirus tudi najprej pojavil. Naključje? Ne za vse. Dana Ashlie pravi, da virus nastane zaradi sevanja, ki ga povzroča 5G internet. Svojo trditev je podkrepila z dvajset let starim raziskovalnim člankom, ki pravi, da je 5G nevaren za človeško zdravje. Ashlie tako meni, da je novi virus v resnici zastrupitev s sevanjem, ki oslabi imunski sistem.

Preklet bodi, internet!

Kitajska vlada

Nekateri menijo, da je Kitajska ustvarila covid-19 kot biološko orožje. Virus je nato ponesreči zapustil laboratorij in povzročil epidemijo. Laboratorij, o katerem govorimo, je edini v lasti kitajske vlade, ki lahko preiskuje smrtonosne viruse. Nahaja se v Wuhanu.

Kanadska vlada

Kanadska vlada, ki naj bi jo vodil družboslovni učitelj Justin Trudeau, naj bi ustvarila ta virus. Laboratorij je v lasti kanadske vlade in preiskuje smrtonosne viruse, tako kot zgornji kitajski. Dva kitajska vohuna naj bi ukradla virus in ga poslala v Wuhan, kar naj bi povzročil epidemijo.

Kanadčani so čudni.

Meteorska eksplozija

Oktobra lani se je na Kitajskem zgodilo nekaj neverjetnega, saj je sredi noči meteorit eksplodiral na nebu. Nekateri teoretiki zarote menijo, da je ta meteorit iz vesolja prinesel covid-19. Znanstveniki menijo, da je to malo verjetno, saj meteor ni pristal na tleh in tudi če bi, po vsej verjetnosti ne bi preživel ekstremne temperature pristanka.

Kitajka, ki je jedla juho iz netopirjev

Nekatere domneve predvidevajo, da smo ljudje virus dobili od netopirjev. Znanstveniki tega sicer še niso potrdili, nekateri pa kljub temu verjamejo, da se je med ljudmi razširil po tem, ko je nekdo pojedel okuženega netopirja. Ta nekdo je kitajska popotniška blogerka Wang Mengyun. Objavila je namreč video, v katerem je pojedla netopirja in zato bila deležna obtožb na račun okužbe in razširjenja virusa. Kasneje se je izvedelo, da je bil video posnet pred tremi leti.

Netopir v rokah človeka

Neznanci so ga ustvarili iz HIV-a

Indijski raziskovalci pravijo, da ima virus covid-19 nekaj podobnosti z virusom HIV-1. Zato menijo, da je to dovolj dokazov, da je nekdo priredil virus HIV in ustvaril nov virus. Ne vemo pa, kdo naj bi ta nekdo bil. Objavljen članek je bil tako kontroverzen, da so ga raziskovalci morali umakniti.

Corona pivo

Corona pivo, ki je proizvedeno v Mehiki, nima nobene povezave z virusom. Ime je dobilo po španski in latinski besedi za krono. Virus je bil poimenovan isto, ker je ima obliko krone. Pivo je doživelo kar veliko kritik na račun imena, saj nekateri dejansko verjamejo, da lahko širi virus.

To je pivo, ki ga držim. Ja. In zdaj imam virus? Ne!

Samuel Hyde

Slavni igralec in komik naj bi bil odgovoren za epidemijo koronavirusa. Gre za domnevo, da naj bi bil Hyde odgovoren za vsako slabo stvar, ki se zgodi v ZDA. Obtožen je bil celo krivde za skoraj vsako množično streljanje.

Urednica revije Študent

VIRList verse
Prejšnji članekPixarjeva risanka prepovedana zaradi homoseksualnega lika
Naslednji članekKako uživati v solo potovanju?
Katja Stojić

Urednica revije Študent

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.