Konec sage o družini Janković?

Po odpisu 29 milijonov evrov, ki je dolgo pretresala slovensko javnost se saga (mogoče) bliža koncu. Konec avgusta je okrožno sodišče potrdilo poenostavljeno prisilno poravnavo nad Electo Holding, ki je v lasti družine Janković. Zadeve pa se zdaj odvijajo in zavijajo naprej.

Pritožba državnega odvetništva

Družba Electa Holding se je želela rešiti dolgov v višini sedem milijonov evrov. Višje sodišče pa je sprejelo pritožbo državnega odvetništva in izničilo poenostavljeno prisilno poravnavo. Zakaj? Ugotovljeno je bilo, da so v zapisniku navedeni upniki, ki so sprejeli poenostavljeno poravnavo ampak brez indetifikacijskih podatkov. Poleg tega ni naveden način glasovanja o poravnavi, niti znesel terjatve po stanju na dan začetka le te.

Kako naprej?

Ali lahko Jankovićevi še vedno izpeljejo poravnavo ali je to konec družbe Elect in družine Jankvoić? Za oddajo 24UR ZVEČER je ekonomist Matej Lahovnik povedal, da obstaja več možnosti nadaljevanja te zadeve.

»Ena je, da bo sodišče, potem ko bo Electa Holding predložila dodatne listine, ponovno uvedlo poenostavljeno prisilno poravnavo, druga možnost pa je stečaj.«

Sodišče

Predložene bodo morale biti manjkajoče listine in podatki, ki bodo tako zagotovili odločitev sodišča v skladu z zakonom. Electa Holding ni v celoti prikazala svojih financ in finančnega stanja in ji država ne more nuditi pravnega varstva. Na višjem sodišču pa so dodali, da lahko država še vedno vloži tožbo proti sklepu o potrditvi postopka. Ni pa ji uspelo dokazati zlorabe instituta poenostavljene prisilne poravnave s strani družine Janković.

Bolje pozno kot nikoli

Ker se nekako zdi, da so se sodišče in organi povezani s to zadevo zganili šele po burnem odzivu javnosti nam gospod Lahovnik razloži tudi zakaj je po njegovem mnenju temu tako.

»Verjetno predvsem zaradi velikega ogorčenja v javnosti so se odzvali tako, kot bi se morali že zdavnaj, zdaj bomo pa videli, ali se bo tudi sodišče odzvalo tako, kot se lahko oz. kot ima pristojnosti, ali pa se bo postavilo na stališče, da samo tehnično preverja tisto, kar je bilo dogovorjeno že pri notarju.«

Urednik portala Student.si

PREKOwww.24ur.com
Prejšnji članekSlabi odnosi v družini te lahko pripeljejo v bolezen
Naslednji članekOcena filma: Parazit

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.