Ocena filma: Parazit

Parazit
Parazit

Južno-korejski režiser Bong Joon-Ho se po dveh mojstrovinah Okja in Ledeni vlak vrača z enim najboljših filmov tega leta.

Filmi iz Južne Koreje

Že dolgo vemo, da premorejo filmi iz Azije ogromno kakovosti, ki pa jo zadnja leta na nov nivo vzdiguje Južna Koreja. Letos je to film Parazit, ki je bil zmagovalec festivala v Cannesu. Tako film Korejci pošiljajo v boj za nagrade Oskar, ki jo bo najverjetneje tudi dobil.

Zrcalo družbe
Zrcalo družbe.

Film je predvsem družbena kritika, ki cilja na razlike med bogatimi in revnimi. Prikaže jih čisto tako kot je, brez olepševanja. Manjši minus, ki ga ta film ima je to, da so ljudje neverjetno zaupljivi. Ampak po ogledu že nič koliko korejskih filmov očitno taki pač so.

Bogastvo ni vse
Bogastvo ni vse.

Več žanrski film

Uveljavljen ne le kot najboljši režiser v svoji domovini ampak eden najboljših režiserjev na svetu. To se pri tem filmu opazi, ko v prvih deset minutah misliš, da gledaš komedijo nato dramo, potem triler in grozljivko in spet triler. Odlično krmarjenje med žanri je tisto, kar temu filmu da zmožnost prilagajanju čisto vsakemu gledalcu. Stvari, ki se gledalcu na začetku morda zdijo čisto nepomembne dobijo v zaključku filma svoj pomen, ki zgradi celoto.

Revna družina
Revna družina

Scenarij je napisan vrhunsko in da filmu kakovost, ki kar skače iz ekrana. Revna družina se na mnogo načinov bori za preživetje in ko se jim ponudi priložnost za nekaj več jo izkoristijo. Držijo se je kot klopa in je ne spustijo, pa naj stane kar hoče.

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (6 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.