Konec veselja! Priljubljeni portal Prevoz.org bo plačljiv

Prevozi bodo od zdaj plačljivi
Prevozi bodo od zdaj plačljivi Foto: Rattankun Thongbun on iStock

Mnogi Slovenci se po naši prečudoviti deželi prevažajo v vozilu skupaj z drugimi potniki. Če smo temu nekoč rekli štopanje, že več let uporabljamo izraz »s prevozi grem«. S tem mislimo na aplikacijo oziroma portal Prevoz.org, ki voznikom omogoča iskanje potnikov – ti za uslugo seveda plačajo. No, zdaj se stvari spreminjajo, saj bodo morali zdaj tudi vozniki plačevati za svoje vožnje.

Prevoz.org bo od zdaj naprej plačljiv
Prevoz.org bo od zdaj naprej plačljiv Foto: on prevoz

Spletni portal Prevoz.org je v objavi za javnost zapisal, da je bila »odločitev za zaračunavanje prevozov težka ampak nujno potrebna za nadaljnji razvoj ter vzdrževanje portala.« Kaj se torej spreminja pri priljubljenem portalu, ki je kot velik razlog navedel večji nadzor nad vozniki, ki so njihov sistem dolga leta izrabljali za nespoštljiv odnos do iskalcev prevoza.

Prevozniški portal Prevoz.org plačljiv, a ne za vse

Najprej s prvim julijem, a zdaj z 20. julijem, bo portal Prevoz pričel z zaračunavanjem dodajanja prevozov. Cena dodanega prevoza bo 1 kamela oziroma 0.1 € za dodatni objavljen lokalni prevoz.

Vsak uporabnik, razen podjetij, bo tedensko prejel10 brezplačnih kamel – te se ne bodo seštevale – ki omogočajo 10 brezplačnih dodanih prevozov znotraj države (lokalni prevozi) v zadnjih 7 (sedmih) dneh. Ko bo voznik presegel 10 dodanih prevozov v zadnjih sedmih dneh se prične zaračunavanje. Minimalen nakup kamel je 100, ki predstavlja vrednost 10 € z DDV.

Tako bo dodatna cena videti takole:

  • 1 dodaten prevoz: LOKALNO (znotraj Slovenije) – 1 kamela oziroma 10 centov
  • 1 dodaten prevoz: MEDNARODNO A (iz Slovenije v sosednje države) – 5 kamel oziroma 50 centov
  • 1 dodaten prevoz: MEDNARODNO B (iz Slovenije v preostale države) – 10 kamel oziroma 1 evro
Novi cenik portala Prevoz.org
Novi cenik portala Prevoz.org Foto: on prevoz

Portal se bo v prihodnje dodatno razvijal

Portal Prevoz.org pa sporoča še dve pomembni reči. »Iskalci prevozov niste vključeni v zaračunavanje in za vas je Prevoz.org še vedno popolnoma brezplačen,« so zapisali in napovedali nekaj dobrih reči za prihodnost. Tako lahko v prihodnosti pričakujemo številne nadgradnje portala, ki bodo omogočile lažje povezovanje s ponudniki prevozov in ocenjevanje obeh strani (ponudnike in iskalce)

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTo je 5 koktajlov, ki bo zaznamovalo letošnje poletje
Naslednji članekZakaj je odpovedalo prašičje srce v človeškem bolniku, ki je kasneje tudi umrl?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.