To je 5 koktajlov, ki bo zaznamovalo letošnje poletje

Hawaii mai tai drinks on waikiki beach swimming pool bar travel vacation in Honolulu, Hawaii. Alcohol cocktails with ocean view, luau party nightlife at club.
Foto: Maridav iz iStock

Poletje je čas, ko si želimo osvežujočih in okusnih napitkov, ki nas popeljejo v svet tropskih okusov. Koktajli so priljubljena izbira med ljubitelji dobre družbe in zabave na soncu. Če želiš svoje poletne večere obogatiti z najboljšimi koktajli, si preberi spodnje recepte in se prepusti razkošju okusov.

5Mojito, klasični koktajl tudi to poletje

Mojito je klasični poletni koktajl, ki te prevzame s kombinacijo sveže mete, limete, sladkorja in belega ruma. Za njegovo pripravo potrebuješ sveže liste mete, polovico limete, žličko sladkorja, ledeno mrzlo mineralno vodo in 50 ml belega ruma. V kozarec stresi metine liste in dodaj sladkor. Z leseno žličko nežno stiskaj metine liste, da sprostijo kar največ arome. Dolij limetin sok in dobro premešaj. Nato dodaj ledene kocke, rum in mineralno vodo. Ponovno premešaj in po želji okrasi z rezino limete in vejico mete.

Boozy Spicy Jalapeno Margarita with Tequila and Lime
Foto: bhofack2 iz iStock

4Margarita, ni ga čez klasično poletje

Margarita je klasični koktajl, ki te osveži s kombinacijo limoninega soka, tequile in pomarančnega likerja. Za pripravo margarite potrebuješ 45 ml tequile, 30 ml sveže iztisnjenega limoninega soka, 15 ml pomarančnega likerja, žlico sladkorja in ledene kocke. Na krožniku zmešaj sladkor in malo limoninega soka ter rob kozarca potopi v to mešanico, da na robovih kozarca dobiš lep sladkorni obroč. V mešalniku zmešaj tequilo, limonin sok, pomarančni liker in ledene kocke. Mešaj, dokler ne dobiš enotne konsistence. Prelij v pripravljen kozarec in okrasi z rezino limone.

Pina Colada Cocktail Drink with pineapple and coconut, blue background, copy space. Summer tropical delicious cocktail with fruits and flowers, vacation concept.
Foto: Mizina iz iStock

3Piña Colada, tropski koktajl za tropsko poletje

Piña Colada je slasten koktajl, ki te popelje na tropski otok. Za pripravo potrebuješ 100 ml ananasovega soka, 50 ml kokosovega mleka, 50 ml belega ruma in ledene kocke. V mešalniku zmešaj ananasov sok, kokosovo mleko, beli rum in ledene kocke. Mešaj, dokler ne dobiš kremaste teksture. Nato prelij v kozarec in okrasi s koščkom ananasa ali kokosovo rezino.

2Aperol Spritz, prava osvežitev za poletje

Aperol Spritz je priljubljen koktajl za osvežitev v poletnih dneh. Potrebuješ 60 ml Aperola, 90 ml penine, 30 ml mineralne vode in ledene kocke. V kozarec nalij Aperol, penino in mineralno vodo. Dodaj ledene kocke in premešaj. Za dekoracijo uporabi rezino pomaranče.

Mojito cocktail with lime and mint in highball glass on a grey background. Summer cold beverages concept with copy space
Foto: Merinka iz iStock

1Mojito s sadjem

Razširi svojo ljubezen do mojita s sadjem! Poleg klasičnih sestavin dodaj še nekaj svežega sadja po lastnem okusu in ustvarjaj nove kombinacije. Potrebuješ sveže liste mete, polovico limete, žličko sladkorja, ledeno mrzlo mineralno vodo, 50 ml belega ruma in sveže sadje po izbiri. Odlične so na primer jagode, borovnice, mango in lubenica. Najprej pripravi mojito po osnovnem receptu, ki ga najdeš zgoraj. Dodaj narezano sadje, mešanico previdno premešaj in pusti, da se okusi sadja prepojijo z ostalimi sestavinami. Sadje bo dodalo svežino in sladkost koktajlu, kar bo zagotovilo edinstveno doživetje okusov.

Tropsko vzdušje s hiti letošnjega poletja

S temi recepti lahko pričaraš pravo tropsko vzdušje ne glede na to, kje se nahajaš. Na domačem vrtu, plaži ali pikniku s prijatelji, okusni napitki bodo zagotovo osvežili tvoje poletne dni. Če ne piješ alkoholnih pijač, pa ti bodo prav prišli recepti za prav tako okusne brezalkoholne koktajle 😉.

Pozor: Pri uživanju alkoholnih koktajlov bodi vedno odgovoren in zmeren. Predvsem pa poskrbi, da po tem ne sedeš za volan.

Prejšnji članekNajboljši vinski bari v Ljubljani za leto 2023
Naslednji članekKonec veselja! Priljubljeni portal Prevoz.org bo plačljiv

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.