Koronavirus – obtičal sem v tujini: kako naj pridem nazaj v Slovenijo?

Ker se v Sloveniji zapira Letališče Jožeta Pučnika in se s tem ukinja ves letalski promet, meje pa so zaprte, je nastala težava, kako naj Slovenci, ki so bili na počitnicah v tujih državah, pridejo domov. Te dneve je zadnja možnost za vrnitev domov, saj bodo potem letališča in meje zaprte za veliko časa, po predvidevanjih še en mesec.

Slovenija in Rusija sta že dosegli sporazum, po katerem je bil danes iz Rusije ob 9.35 omogočen direkten izreden let v Slovenijo za vse Slovence, let nazaj v Rusijo za vse Ruse pa bo iz Letališča Jožeta Pučnika Rusom omogočen ob 11.30 uri.

Če prihajaš domov iz Nemčije, zaenkrat sicer še lahko prečkaš avstrijsko mejo, ker se vračaš v domovino Slovenijo, drugače pa je za turiste vstop v državo prepovedan.

Če želiš iti na Hrvaško, ti je v državo dovoljen vstop le, če greš nato za 14 dni v karanteno, srbske oblasti pa so sporočile, da so zaradi epidemije sprejele ukrep, kjer je prepovedan vstop Slovencem na območje Srbije.

Ukrepe so sprejeli tudi v Litvi in Estoniji. Litva je popolnoma zaprla meje, Estonija pa dovoli vstop v državo le tistim, ki so njeni državljani ali imajo v državi ožje družinske člane.

Vodja konzularnega oddelka slovenskega zunanjega ministrstva Andrej Šter pravi, da Slovenija ne načrtuje posebnega prevoza Slovencev nazaj v domovino ter vsem, ki so ostali zunaj meja, svetuje, da naj se v domovino vrnejo v lastni režiji. Letalski promet s članicami EU bo v Sloveniji predvidoma prekinjen do 30. marca, za preostali del sveta informacije še niso znane.

Prejšnji članekSi vedno želel/a postati policist/ka? Še vedno imaš priložnost!
Naslednji članekNajbolj seksi filmi vseh časov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.