Si vedno želel/a postati policist/ka? Še vedno imaš priložnost!

Če že od malih nog sanjaš o modri uniformi, je zdaj pravi čas, da se odločiš za sklenitev delovnega razmerja in se vpišeš na izobraževanje v višješolski študijski program Policist. Razpis si lahko podrobneje ogledaš na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije.

Zaposlovanje in šolanje v Policiji.
Foto: Policija, Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije.

Zaposlitev zagotovljena

Izbirna komisija bo med vsemi prijavljenimi kandidati izbrala najprimernejše, ki bodo nato s Policijo sklenili pogodbo o zaposlitvi v Generalni policijski upravi in pogodbo o izobraževanju na Policijski akademiji oz. Višji policijski šoli. Obe pogodbi bosta veljali v času trajanja izobraževalnega procesa, začenši s 1. oktobrom 2020 za obdobje enega leta. Po uspešno zaključenem izobraževanju pa se boš lahko na Policiji zaposlil za nedoločen čas.

Katere pogoje moram izpolnjevati, da bom izbran?

Če želiš postati policist, moraš izpolnjevati vse formalne pogoje (dokazilo o doseženi srednji strokovni oziroma splošni izobrazbi, slovensko državljanstvo, potrdilo o nekaznovanosti …).

Poleg tega moraš biti zdrav ter dobro telesno pripravljen in vzdržljiv za fizične napore.  Preizkusili bodo namreč tvoje telesne zmogljivosti. Preizkus bo obsegal tek na 60 m, skok v daljino z mesta, premagovanje ovir nazaj, zgibe in Cooperjev test (2400 m).

Čaka te tudi psihološki pregled, razgovor z izbirno komisijo, zdravniški pregled in informativni razgovor v zvezi s presojo glede tetovaž. Preverjali bodo tudi urejenost kandidatov v skladu s Pravilnikom o policijski uniformi in nadomestilih.

Med izobraževanjem boš plačan

Izobraževanje bo potekalo na Višji policijski šoli Policijske akademije v Šmartnem v Ljubljani. Med šolanjem boš prejemal pripravniško plačo, Policija pa ti bo zagotavljala brezplačno prehrano in bivanje v ustanovi.

Police academy

Deadline

Prijaviš se lahko le še do jutri, 18. marca 2020. Ne pozabi skupaj z izpolnjeno vlogo za sklenitev delovnega razmerja oddati tudi pripadajočih obrazcev in dokazil. Vso potrebno dokumentacijo najdeš na že prej omenjeni spletni strani Ministrstva za notranje zadeve.

Prejšnji članekJe vadba ob ritmih glasbe res učinkovitejša?
Naslednji članekKoronavirus – obtičal sem v tujini: kako naj pridem nazaj v Slovenijo?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.