Ljubljanska višja strokovna šola dobiva svojo nadgradnjo

BIC Ljubljana

Zdi se, da je v zadnjem času dobro število fakultet prejelo sredstva za nadgradnje, dozidave oziroma novogradnje. Najprej se tu spomnimo na Medicinsko in Veterinarsko fakulteto v Ljubljani, a se v njuni senci dogaja tudi nekaj, kar bo zanimalo dijake in študente BIC Ljubljana. Ta bo vse do avgusta 2025 spremljala nadzidavo objekta.

Nadzidava BIC Ljubljana na Ižanski v Ljubljani

Vlada RS je sprejela sklep, da se v veljavni Načrt razvojnih programov za obdobje 2024-2027, uvrsti novi projekt Nadzidava objekta BIC Ljubljana na Ižanski cesti 10.

Javni zavod se sooča s prostorsko stisko, saj se je od leta 2005 do leta 2023 povečalo število izobraževalnih programov, dijakov in oddelkov. Šola je izkoristila že vse obstoječe prostore in kabinete za izvajanje pouka. Zavod se vsako leto bolj ukvarja s povečanim številom dijakov s posebnimi potrebami. Še posebej to velja v programu nižjega poklicnega izobraževanja

Obstoječa šolska stavba je zasnovana v obliki črke C z osrednjim atrijem. Stavba ima tri etaže. Zadnja etaža obsega manjšo površino od spodnjih etaž, delno pa so izvedene ravne strehe nad prvim nadstropjem. Na Ižanski cesti 10 se nahaja 12 splošnih učilnic, dve računalniški učilnici, šolske slaščičarske delavnice, pekarska delavnica, športna dvorana, šolska trgovina ter predavalnica.

Izboljšanje pogojev izvajanja programov

Namen investicije je izboljšati pogoje za kakovostno izvajanje splošnih in strokovnih programov, povečanje konkurenčnosti med podobnimi izobraževalnimi ustanovami v tujini in izboljšanje kvalitete učnega procesa. V objektu je namen zagotoviti ustrezne prostorske in tehnične pogoje za kakovostno izvajanje vzgojno-izobraževalnih dejavnosti, z zagotovitvijo ustreznih delovnih pogojev in prijaznejšega okolja za delo učiteljev in delavcev šole. Število uporabnikov in zaposlenih se z izvedbo investicije ne bo povečalo.

Zaradi že obstoječe prostorske stiske je cilj investicije nadzidava in rekonstrukcija dela obstoječe šolske stavbe BIC Ljubljana. Predvidena je nadzidava severozahodne obstoječe ravne strehe nad prvim nadstropjem in zaprtje obstoječega dvovišinskega prostora v drugem nadstropju. Zaradi pomanjkanja ustreznih prostorov za študijske in delovne skupine posameznih izobraževalnih programov je predvidena ureditev večnamenskih prostorov skupne neto tlorisne površine 412,80 m2, zagotovitev ustreznih prostorskih in tehničnih pogojev ter pridobitev ustreznih večnamenskih prostorov za nemoteno izvajanje izobraževalnega procesa.

Vrednost investicije znaša 1.332.276,31 evra, brez povračilnega DDV. Od tega bo Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje v letu 2024 zagotovilo sredstva v višini 800.000,00 evrov.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekČesa ne smeš pozabiti, ko se odpravljaš na kampiranje
Naslednji članek7 filmov za ljubitelje Masterchefa, kuhanja, hrane in kulinarike
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.