7 filmov za ljubitelje Masterchefa, kuhanja, hrane in kulinarike

Nove sezone Masterchefa Slovenija je konec in čeprav na novo ne boste čakali prav dolgo, bo čakanje mučno in nevzdržno. Da pa ne bi posegli po drugih Masterchefih, smo izbrskali 7 odličnih filmov o kuhanju in hrani, ki bodo navdušili ljubitelje Masterchefa. Od risanke do trilerja, kuharski svet zajema vse z veliko žlico.

Ratatouille

Najboljši animirani film o kuhanju. Studio Pixar v vrhunski formi. Zgodba podgane Remija, ki si nadvse želi zaživeti kot kuhar v prestižnih restavracijah Pariza. Ko se mu ponudi priložnost, naveže nenadejano prijateljstvo z nerodnim Linguinijem, in začne izpolnjevati svoje sanje. Najverjetneje najbolj čaroben film o kuhanju, kulinariki in ljubezni do hrane.

Ratatouille, animirana mojstrovina o kuhanju
Ratatouille, animirana mojstrovina o kuhanju, ki bo navdušila ljubitelje hrane Foto: on imdb

Meni

Od animiranega filma nas pot vodi v triler Meni, ki spada med najbolj podcenjene leta 2022 in širše. Peščica izbranih in premožnih gostov je povabljenih na eksotični otok, kjer jim bo zvezdniški kuharski mojster Julian Slowik (Ralph Fiennes) priredil ekskluzivno večerjo z nekaj presenečenji. Med gosti so kritičarka hrane in njen urednik, starejši bogati par, filmski zvezdnik in njegova asistentka, trio poslovnih partnerjev ter nenazadnje tudi mladi par Tyler (Hoult) in Margot (Taylor-Joy). Ko glavna natakarica ali maitre d’hotel Elsa opazi, da je Margot zamenjava za Tylerjevo prvo povabljenko, se začnejo stvari zapletati.

Meni je najbolj podcenjen film leta 2022
Meni je najbolj podcenjen film leta 2022 Foto: on searchlightpictures

Šef

Potem, ko je posnel Iron Mana in sprožil MCU, se je Jon Favreau odločil prikazati trend ulične kulinarike na kolescih. Ko kuhar Carl Casper nenadoma pusti službo v ugledni losangeleški restavraciji, kier v svoji kuharski ustvarjalnosti noče popustiti njegovemu gospodovalnemu lastniku, mora ugotoviti, kaj naj zdaj počne. Znajde se v Miamiju in z bivšo ženo, prijateljem in svojim sinom ustanovi mobilno kuhinjo. Na cesti se kuhar Carl vrne k svojim koreninam, ponovno obudi strast do kuhinje ter veselje do življenja in ljubezni.

Šef, film o ulični kulinariki
Šef, film o ulični kulinariki in food-truckih Foto: on imdb

Kuhar na robu

Kuhanje v sedmi in ne šesti prestavi. Adrenalin, dretje in hrana. Kuharski mojster Adam Jones je imel vse – in tudi vse je izgubil. Uspešen in izredno poznan kuhar z dvema Michelinovima zvezdicama, slabimi navadami in ugledom razvpite „kuharske dive”, se iz Pariza preseli v London, da bi izkoristil novo priložnost, ponovno prebudil svoje ime ter vzpostavil novo kuhinjo s tremi Michelinovimi zvezdicami.

Kuhar na robu
Kuhar na robu je adrenalinska napetost vrhunske kulinarike Foto: on imdb

Okus strasti

Francoski kandidat za oskarja je ljubezenska zgodba na najvišjem nivoju. Kuharska mojstrica Eugénie na idiličnem francoskem podeželju že dvajset let kuha za znamenitega sladokusca Dodina. Skupaj ustvarjata jedi, ki zadovoljijo tudi najbolj zahtevne brbončice. Medsebojno občudovanje se sčasoma razvije v romantično razmerje, toda Eugénie je rada svobodna, zato si nikoli ni želela poroke. Nekega poletnega dne pa se Dodin odloči, da bo prvič kuhal za svojo ljubljeno …

Okus strasti
Okus strasti, francoski kandidat za oskarja Foto: on imdb

Lakota

Netflixov skriti hit prihaja s Tajske in navdušuje ljubitelje visoko adrenalinske kuharije. Mladenka, ki vodi družinsko restavracijo z rezanci, prejme povabilo, da se pridruži industriji vrhunskih jedi pod vodstvom zloglasnega kuharja.

Lakota
Lakota, tajski film o kuharjih, ki ga lahko gledamo na Netflixu Foto: on imdb

Ljubezenski recept

Za zaključek pa še ena ljubezenska zgodba, saj je bilo adrenalina preveč. Z Aaronom Eckhartom in Catherine Zeta-Jones v glavnih vlogah je Ljubezenski recept film za sproščujoč večerni ogled. Priznana kuharica Kate se v restavraciji, kot tudi v zasebnem življenju, strogo drži pravil in ne trpi presenečenj, kar jo med znanci ne dela ravno priljubljeno. Toda nepredvidljivo kolo usode poskrbi, da njena nečakinja ostane brez staršev, zato jo sprejme pod svojo streho. Dodatne težave ji povzroči tudi prihod novega kuharja Nicka, ki skuša v kuhinji uveljaviti bolj svobodomiseln način dela. Iz konkurenčnega dvoboja se sicer počasi rojeva romanca, toda za pravo srečo in zbližanje z Zoe bo potreben prav poseben ljubezenski recept.

Ljubezenski recept
Ljubezenski recept, ker gre ljubezen skozi želodec Foto: on imdb

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekLjubljanska višja strokovna šola dobiva svojo nadgradnjo
Naslednji članekNova Veterinarska fakulteta: Tako bo videti 80-milijonski projekt

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.