Mednarodni dan prostovoljstva

Vse od leta 1985 na današnji dan, 5. decembra, obeležujemo Mednarodni dan prostovoljstva z namenom ozaveščanja o prostovoljstvu in vključevanja vedno večjega števila prostovoljk in prostovoljcev v programe različnih organizacij.

Organizacije s prostovoljstvom stremijo k doseganju razvojnih ciljev kot so izkoreninjanje revščine, zagotavljanje enakosti med spoloma, izboljševanje zdravja otrok in mater, zagotavljanje okoljske trajnosti in razvijanje globalnega sodelovanja.

Letošnje geslo Mednarodnega dneva prostovoljstva je »Volunteer for an inclusive future«, torej v znamenju vključujoče družbe. Letos se še posebej poudarja zagotavljanje enakih možnosti za vse skupine družbe. Prostovoljstvo ljudem daje možnost, da prevzamejo vlogo, ki jo družba potrebuje in tako pripomorejo k skupnem dobrem ter osebnem zadovoljstvu. Prostovoljstvo je tudi odlična oblika nabiranja izkušenj in kompetenc.

Prostovoljstvo za vključujočo prihodnost.

Tudi študentje imamo ogromno možnosti za prostovoljstvo, tako znotraj kot tudi zunaj univerz in fakultet. Pridruži se prostovoljnemu društvu in pomagaj drugim študentom, organiziraj dogodke in si pridobi pomembne izkušnje, pomagaj v domu za ostarele, pridruži se ekipi zavetišča za živali, udeleži se očiščevalnih akcij.. Prostovoljstvo je dobro zate na osebni ravni, pomaga pa ti tudi na poti do kariere, ki si jo želiš ustvariti.

Več informacij o možnostih prostovoljstva pa najdeš na spletni strani prostovoljstvo.org.

Prejšnji članekPostani fit: top vaje za čvrsto zadnjico
Naslednji članekViber podarja nagrade za svoj 9. rojstni dan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.