Postani fit: top vaje za čvrsto zadnjico

Čeprav je že praktično zima, smo z mislimi še vedno ali pa že pri poletju. In ker s poletjem pridejo tudi kopalke in summer body, je čas, da začneš trenirati čim prej. Pa ne zato, da boš boljše izgledal, ampak zato, da se boš boljše počutil v svoji koži. Zato smo kot zadnje v seriji člankov Postani fit izbrali vaje za čvrsto zadnjico.

A čvrsta zadnjica ti ne bo pomagala samo pri boljši samopodobi, temveč tudi pri vsakdanjih opravilih, predvsem pa te bo manj bolel hrbet.

Curtsy lunge

Lahko ga delaš samo z lastno težo, lahko pa dodaš uteži, kar bo povečalo intenzivnost vaje. Vajo delaj 1 minuto za najboljši izkoristek, pavza pa naj traja do 30 sekund.

How to Do a Side Lunge to Curtsy | Thighs Workout

Počep z utežjo

V roki drži utež in noge imej v širini bokov ter naredi počep. Pazi, da ti kolena ne uidejo čez prste na nogi. Tudi to vajo delaj 1 minuto s 30 sekundno pavzo.

Most z žogo

Za to vajo boš potreboval žogo. In sicer se uležeš na tla in noge daš na žogo tako da tvorijo kot 90 stopinj. In nato dviguješ zadnjico v most. Vajo delaj 1 minuto s 30 sekundno pavzo. Če nimaš žoge, lahko vajo delaš na tleh, ko dvigneš zadnjico pa za dve sekundi zadrži. Ta vaja je odlična tudi za trebušne mišice in nasploh za stabilizacijo celotnega trupa.

Stability Ball Bridge

Prejšnji članekTop filmi za oboževalce serije Black Mirror
Naslednji članekMednarodni dan prostovoljstva

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.