Mladi v cestnem prometu: Priročnik projekta BE A HERO

Wide shot of a young motorcyclist stopped at a traffic light in Barcelona. The man riding his scooter through the city on a large avenue lined with skyscrapers is waiting at the traffic light.
Foto: Carlos Barquero Perez iz iStock

V sklopu Erasmus+ projekta BE A HERO je nastal priročnik za mladinske delavce z informacijami o prometni varnosti med mladimi in vožnjo pod vplivom alkohola. Partnerji iz treh držav so podrobno preučili tematiko in svetovali tudi, kako jo povezati s pomočjo mladinskega dialoga.

Priročnik za cestni promet

Še vedno so namreč prometne nesreče najpogostejši vzrok smrti med mladimi po svetu. Problematika je v mladinskem sektorju preslabo zastopana in mladinski delavci niso zadosti usposobljeni za izvajanje preventivnih aktivnosti na področju prometa. S priročnikom BE A HERO želijo to spremeniti in mladinskim delavcem ponuditi kakovosten vir informacij.

Sodelujoči v projektu zaupajo izkušnjam mladinskih delavcev, da bodo znanje znali dobro deliti z mladimi. Kljub temu pa so predstavili dialog mladih, torej strukturiran dialog, z lokalnimi odločevalci za izboljšanje prometne varnosti in vožnje pod vplivom alkohola v lokalnih okoljih. Gre za metodo, s pomočjo katere se lahko povežejo mladi, Policija, lokalni odločevalci, organizacije in drugi, ter se tako s skupnimi močmi lotijo problematike.

Priročnik je na voljo na njihovi spletni strani.

VIRZavod Vozim
Prejšnji članekKrivopete – divje žene v Sloveniji
Naslednji članekAnže Logar obljublja, da bo deloven predsednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.