Anže Logar obljublja, da bo deloven predsednik

dr. Anže Logar
dr. Anže Logar Foto: SDS

Oktobra letos bodo predsedniške volitve, na katerih bo kandidiral tudi prejšnji minister za zunanje zadeve in poslanec SDS-a, dr. Anže Logar. Svojo kandidaturo je najavil na novinarski konferenci v ponedeljek, kandidiral pa bo s podpisi državljank in državljanov.

Predsedniški kandidat Dr. Anže Logar

Za svojo kandidaturo se je Logar odločil po tehtnem premisleku, po pogovoru z ljudmi, ki jih ceni. »Funkcija predsednika države v danem trenutku, ko je Slovenija precej razdeljena in se sooča z izzivi, ki so pred nami od varnostnih groženj, ki terjajo zelo tehtno sodelovanje vseh političnih subjektov, civilne družbe, strokovnjakov, podjetniškega sektorja, najpomembnejša funkcija, ki lahko združi te različne poglede in prinese v slovenski prostor to potrebno enotnost,« je povedal Logar.

dr. Anže Logar
Foto: SDS

Po Logarjevem mnenju je predsednik republike edini državni politik, ki ima večinsko podporo, s tem pa tudi večinsko legimiteto, da poskuša te različne poglede spraviti v tisto smer, ki je dobra za državljanke in državljane Slovenije. »Pred nami so strateški izzivi, vojna v Ukrajini, kjer mislim, da je ta zgodba zelo črno-bela in je treba jasno povedati, da mora Slovenija od začetka do konca te vojne ostati na pravi strani zgodovine; pred nami je vprašanje miru – nove varnostne arhitekture v EU in širše;« je dejal Logar in nadaljeval, da se soočamo tudi s prehrambeno in energetsko draginjo, skratka z dilemami, ki potrebujejo sodelovanje zelo širokega spektra, ki pa mora biti po besedah Logarja »zelo inkluziven, ne ekskluziven, in ki terja nekoga, ki bo povezoval«.

Logar pravi, da je v preteklosti dokazal, da zna povezovati

dr. Anže Logar
Foto: SDS

»Predsednik mora igrati pomembno, aktivno vlogo, da redno išče rešitve za sodelovanje slovenske politike,« je še poudaril Logar. Povedal je, da je v preteklosti dokazal, da zna povezovati, da je odprt za različne poglede, da se je vedno trudil iskati soglasja, zato lahko »Slovenkam in Slovencem ponudim ravno to aktivno držo predsednika z namenom skupnega povezovanja. Glede na moje preteklo delo smatram, da lahko zelo aktivno lahko prispevam k umeščenosti Slovenije v zunanji prostor, ki pa bo v prihodnosti tudi ključnega pomena.«

Njegova predsedniška kampanja naj bi bila zelo inkluzivna in odvisna od vsakega posameznika. Rad je z ljudmi, se z njimi pogovarja in na tak način od spodaj navzgor oblikuje povezovalno politiko. V kolikor se bodo ljudje zanj na volitvah odločili, obljublja, da bo zelo deloven predsednik.

Prejšnji članekMladi v cestnem prometu: Priročnik projekta BE A HERO
Naslednji članekSlovensko podjetje, ki je navdušilo Ronaldinha

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.