Slovensko podjetje, ki je navdušilo Ronaldinha

Ronaldinho holding 4kickerz shin guards

Cel svet je verjetno vsaj enkrat slišal za Ronaldinha – legendarnega nogometaša, ki je svojo pot začel v Braziliji in hitro priplezal do svetovno znanih klubov, kot sta Barcelona in AC Milan. Ronaldinho je sam po sebi liga zase in ideja, da bi tak zvezdnik nekega dne lahko postal tvoj znanec, prijatelj ali pa, malo bolj specifično, solastnik tvojega podjetja se zdi nemogoča. Vendar prav to se je zgodilo 29-letnemu slovenskemu podjetniku Martinu Šušteršiču. Namreč Ronaldinhovo pozornost so pritegnili njegovi 4kickerz nogometni ščitniki.

Nogometaši so nezadovoljni z že uveljavljenimi ščitniki

4kickerz je slovensko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo nogometnih ščitnikov. Uporaba nogometnih ščitnikov je v nogometu postala obvezna leta 1990, ko jih je FIFA razglasila za obvezno nogometno opremo, ki igralce ščiti pred grobimi prijemi. Nikjer pa ni določena dejanska velikost ščitnikov – igralec ima za ščitnik lahko samo kos blaga in je to dovolj. Ravno to pa je v nogometu pogost pojav – nogometaši so nezadovoljni z že uveljavljenimi ščitniki, saj so ti pretrdi in posledično neudobni, ne stojijo na mestu in jih morajo zato igralci oblimati s »tapeom«, za kar porabijo dodaten čas in energijo. Zato se kot nadomestilo za ščitnike, večkrat zatečejo h kosom blaga, h kartonu, k peni, ki jo izrežejo iz podloge za ležanje ali pa samo izrežejo koščke ščitnikov in uporabijo to, saj je manjše in udobnejše nadomestilo.

@4kickerz_official

What football players use for shin guards 💀❌ #soccerfacts #personalizedgift #didyouknow #foryoupage

♬ Summer day – TimTaj

 

4kickerz nogometni ščitniki

4kickerz nogometni ščitniki pa to težavo rešijo, saj so popolnoma fleksibilni in se tako prilagodijo obliki igralčeve noge – tako udobje ne predstavlja težave. Udobnost zagotavljajo tudi s svojo lahkostjo, saj so težki samo 33 gramov in so tako najlažji certificirani ščitniki na svetu. Na notranji strani so obloženi s posebno peno (impact freeze foam), ki je fleksibilna, vendar se ob udarcu strdi in udarec absorbira po celotnem ščitniku. Za razliko od ostalih ščitnikov v tem primeru nogometašem ni treba uporabljati tapea, da ti stojijo na mestu, saj 4kickerz koristijo hyper-lock tehnologijo, ki poskrbi, da se ščitnik zalepi na štucno.

@4kickerz_official

Can you imagine a heavy bowling ball falling on your leg? 😅🎳 #tiktokslovenija #football #protection #viral #foryoupage

♬ Countdown – Official Sound Studio

Na tak način rešijo vse težave, s katerimi se nogometaši spopadajo v povezavi s svojimi ščitniki. Poleg praktičnosti pa so tudi vizualno privlačni, saj nudijo možnost personalizacije. Igralci lahko na ščitnike nanesejo svoje slike, slike svoje družine, idolov, poljubna besedila, ki jih samo še dodatno motivirajo in poskrbijo, da so njihovi bližnji z njimi tudi na igrišču.

4kickerz nogometni zvezdniki

Podobno razmišlja kar nekaj vrhunskih nogometašev, ki trenutno uporabljajo 4kickerz ščitnike. Med njimi so Luka Jović, Xherdan Shaqiri, Curtis Jones, Mesut Özil (spodnja slika), Sead Kolašinac (spodnja slika), Radja Nainggolan in drugi. Tako je bilo samo vprašanje časa, kdaj jih bo opazila legenda, kakršna je Ronaldinho. Zgodilo pa se je veliko več kot samo to – Ronaldinho je postal 4kickerz ambasador in solastnik podjetja.

Kaj ne bi bilo zabavno, če bi Ronaldinha zasledili nekje v Ljubljani ali pa celo v mali gorenjski vasi Predoslje, od koder prihaja mladi slovenski podjetnik, Martin Šušteršič. Menimo, da je vsem dokazal, da nič ni nemogoče, tako da – nikoli ne reci nikoli.

LEGENDARY Moments By Ronaldinho

Prejšnji članekAnže Logar obljublja, da bo deloven predsednik
Naslednji članekURADNO: Slovenija bo pričela odstranjevati ograjo na meji s Hrvaško

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.