četrtek, 24 septembra, 2020
Doma Izpostavljeno Družba Moderatorji komentarjev na YouTubu prisiljeni podpisati klavzulo o ogroženem duševnem zdravju

Moderatorji komentarjev na YouTubu prisiljeni podpisati klavzulo o ogroženem duševnem zdravju

Moderatorji katerekoli vsebine na spletu imajo težko službo. Splet je poln nasilnih, grozečih in neprimernih komentarjev. Ljudje svoje frustracije znesejo nad neznanci, pri tem pa pozabljamo, da komentarje nekdo bere in jih po potrebi tudi odstranjuje.

Moderatorji komentarjev na YouTubu so s strani svoje zaposlovalne agencije Accenture prejeli pogodbe, v katerih je zapisano, da se zavedajo nevarnosti dela. Posledice vključujejo ogroženo duševno zdravje in celo možnost razvoja posttravmatskega stresnega sindroma.

Vstopiš kot ena oseba, izstopiš kot druga.

Accenture je profesionalna agencija, ki nudi storitve nadzora komentarjev različnim podjetjem, najbolj izstopata Facebook in YouTube. Moderatorji morajo odstraniti neprimerne komentarje, pri tem pa so seveda priče prav grozljivim in motenim vsebinam.

Agencija krivdo za slabo duševno zdravje vali na zaposlene, pri tem pa jim ne nudi profesionalne zdravniške pomoči. V preteklosti je odmeval že podoben škandal z moderatorji komentarjev na Facebooku, zaradi česar so začeli zaposlenim nuditi psihološko pomoč.

Pojdi na terapijo, mogoče?

Situacija je bila tako naporna, da je en moderator celo priznal, da spi s pištolo pod vzglavnikom. Agencija je izjavila, da zaposleni niso prisiljeni podpisati klavzule, medtem ko delavci pravijo, da jim grozijo z odpustitvijo.

Google je naredil večji korak v zmanjšanju negativnih vplivov na delavce, saj je omejil delo na 4 ure na dan. Kljub temu pa to ni dovolj in podjetja bi morala storiti še veliko več. Glede na to, da govorimo o tehnoloških velikanih, si gotovo lahko privoščijo profesionalno pomoč zaposlenim.

Telefon z logotipom YouTuba

 

Urednica revije Študent

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (1 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,215FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Top 10 filmov po mnenju filmskih režiserjev

Pri filmskem časopisu Sight and Sound vsakih deset let anketirajo filmske kritike, da bi ugotovili, kateri so najboljši filmi vseh časov. Leta 1992 so...

Katere vse posege opravljajo plastični kirurgi? (2. del)

V tem delu se bomo posvetili vsem kirurških in nekirurškim posegom, ki jih kirurgi opravljajo na telesu. Pred tem pa si lahko prebereš prvi...

Moja študijska pot

Od inženirke agronomije do psihoanalitične psihoterapevtke Četrti letnik srednje šole je za dijaka obdobje, ko se odloča o študiju in hkrati o tem, kaj bo...

Odkritje plina na Veneri bi lahko bilo najpomembnejše doslej

Prejšnji teden so znanstveniki naznanili odkritje plina fosfin v ozračju Venere. Upravitelj ameriške vesoljske agencije Nasa Jim Bridenstine je odkritje označil za najpomembnejše odkritje...