Najboljše aplikacije za poletje 2022

outdoors, outside, meditation
Foto: declutterthemind iz Pixabay

Poletje je težko pričakovan čas, saj nas spominja na brezbrižne dni, polne morja, kopanja, sončenja, pustolovščin … skratka uživanja! Takrat šolarji zapustijo šolske klopi in tako se začne obdobje počitnic tudi za družine. In čeprav so počitnice nekaj pozitivnega, se tudi tu najde kar nekaj negativnega, kot v vsaki življenjski situaciji. Vendar svet napreduje in z njim tudi tehnologija, ki nam lahko pri določenih težavah pomaga. Zato smo sestavili krajši seznam aplikacij, ki nam bodo olajšale pustolovske počitnice, predvsem tiste, ki vključujejo avtomobile ali avtodome. To so najboljše aplikacije za poletje 2022.

Maps.me

Ko se odpravimo na počitnice, se večkrat zgodi, da ne dobimo delujočega wifija ali pa da nam prenos enostavno ne dela več, ker megabajti kar bežijo stran od nas. V takih primerih se splača naložiti aplikacijo, s katero si lahko že pred potovanjem preneseš zemljevid želene države. Na tak način se nikoli zares ne izgubiš.

camera, photographs, souvenir
Foto: DariuszSankowski iz Pixabay

ParkMe

Spoznavanje nove države, njene kulture in ljudi je lahko odlična izkušnja. Vendar če želimo to doseči, se moramo nekako prevažati naokoli, zato večkrat najamemo avto, ali pa se na potovanje odpravimo kar z avtodomom in tako izkusimo pravo svobodo. Obstaja pa ena težava – to svobodo nam večkrat omejujejo parkirna mesta, saj je iskanje teh včasih prava nočna mora. Aplikacija ParkMe ti situacijo olajša, saj pomaga najti najbližja parkirna mesta, cene, pričakovano zasedenost in včasih tudi višino, če si z avtodomom s podaljšano streho. Upošteva pa tudi ulične možnosti parkiranja.

parking space, man, city
Foto: harutmovsisyan iz Pixabay

Netflix, Spotify

Zna se zgoditi, da nam na sami poti postane dolgčas. V tem primeru prav prideta Netflix in Spotify, ki omogočata, da si filme in glasbo že prej potegnemo na telefon ali računalnik in jih tako spremljamo brez povezave, kjerkoli se nahajamo. Tudi klasike se lahko uvrstijo na seznam najboljših aplikacij leta 2022.

netflix, computer, cousin
Foto: Jade87 iz Pixabay

Toilet Finder

Bodisi potuješ z avtodomom, bodisi si na klasičnem road tripu, ne glede na situacijo pa smo se verjetno vsi že znašli v kočljivem straniščnem položaju. Sploh, če si v tuji, večji državi, zna to hitro postati težava. V takem primeru te rešuje aplikacija Toiler Finder, ki ima bazo z več kot 150 000 umivalnicami po vsem svetu. Tovrstna mesta so razdeljena v različne kategorije – javna stranišča, bencinske črpalke, restavracije in tako dalje. Aplikacija prav tako nudi informacije glede plačljivosti storitve in ravni čistoče.

shopping, toilet paper, covid-19
Foto: Alexas_Fotos iz Pixabay

Wifi map

Iskanje dobre Wifi povezave zna biti živce parajoča situacija. Konec koncev, kako objaviti tisto odlično sliko s plaže, če ti niti povezave ne najde? Pri tem ti lahko pomaga aplikacija Wifi map, ki ne navaja le števila uporabnih dostopnih točk, ampak tudi smer do najbližje točke.

business, technology, city
Foto: Buffik iz Pixabay

TikTok

TikTok je v zelo kratkem času obnorel svet, in čeprav se nam na čase zdi otročji, predstavlja skrajno zabaven način ustvarjanja spominov in čudovite vsebine. S pomočjo te aplikacije lahko hitro ustvariš estetsko prečudovite videe, ki gledalce kar popeljejo s teboj na ceste Pariza, New Yorka, Madrida oziroma kjerkoli pač si v tistem trenutku. S TikTokom lahko ustvariš pravo filmsko doživetje, ne samo za sledilce, ampak tudi zase ter se tako spominjaš svojih dogodivščin za vedno.

Telefon z odprto aplikacijo TikTok
Foto: antonbe iz Pixabay
Prejšnji članekSRNA: Nova aplikacija za nadzor prostoživečih živali
Naslednji članekRudar zlata v Kanadi našel mumificiranega mladiča mamuta

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.