Najhujši serijski morilci vseh časov

crime concept by police line tape with blurred forensic law enforcement background in cinematic tone and copy space
Foto: Prathaan iz iStock

Osebe, ki so zakrivile grozne zločine in počeli stvari, ki si jih še v najhujših nočnih morah ne uspemo izmisliti. Iz seznama smo izpustili vodje držav in tiste, ki so imeli v času vojne veliko moč. Seznam je sestavljen iz ljudi, ki so lahko čisto vsakdanji. Niso imeli posebnega položaja ali moči. Kaj točno so imeli, se ne bo nikoli vedelo, vemo pa, da niso bili ljudje, ampak pošasti. V nadaljevanju članka so umori tudi podrobneje opisani. Tiste, ki takih stvari ne prenesejo, opozarjamo na grozote.

Ed Gein, prikazen Plainfielda

Človek zaradi katerega obstajajo legende in filmi kot so Psiho, Ko jagenjčki obmolknejo in Teksaški pokol z motorko. Ko je pri 5 letih izgubil očeta in mamo, je dobil v last družinsko kmetijo. Trinajst let kasneje so policisti sledili namigu v iskanju prodajalke Bernice Worden. Pot jih je pripeljala do kmetije Eda Geina. Našli so truplo gospe Worden, ki je brez glave visela iz tramov hleva. Ko so raziskali posestvo so našli grozote. Človeški obrazi so bili obešeni na stenah in uporabljeni kot maske. Kosti so bile uporabljene za stole, krožnike, sklede in stvari, ki jih ima vsak dom. Najdeni so bili tudi stoli iz človeškega mesa, pas iz moških bradavic in kosi mesa v hladilniku. Večino trupel je ukradel iz bližnjih pokopališč. Ed Gein je na sojenju zatrdil, da je to počel, ker je želel vrniti svojo mamo v življenje. Spoznan je bil za neprištevnega, in do konca življenja je ostal v psihiatrični bolnici.

John W. Gacy, morilski klovn

Med sosedi je bil poznan kot prijazen moški, ki je prirejal zabave in zabaval otroke, oblečen v klovna. Ko je 15. letni fant leta 1978 izginil (nazadnje viden prav z njim), je policija dobila nalog za preiskavo njegove hiše. Našli so prstane in obleke več fantov, ki so bili tudi pogrešani. V prostoru pod tlemi so našli razkrajajoča se trupla 29 fantov, ki jih je Gacy posilil in ubil. Priznal je tudi uboje več moških, ki se jih je znebil v bližjem jezeru. Obtožen je bil zaradi 33 umorov in bil usmrčen leta 1994.

Jeffrey Dahmer, kanibal Milwaukeeja

Izjemno pameten fant, ki je imel kar 145 IQ točk, je svoj prvi uboj storil pri 18. letih, leta 1978. Ubijal je vse do leta 1991 , ko je bil ujet. Temnopolti moški je ušel iz njegovega stanovanja in poiskal pomoč policije. V stanovanju so našli fotografije trupel, odsekanih glav in genitalij njegovih žrtev. Našli so tudi sod kisline, v katerem je raztopil trupla svojih 17 žrtev. Po enem izmed najbolj znanih sojenj, kjer se je izvedelo, da je svoje žrtve tudi jedel, je bil spoznan nekrofilije. Želel je ustvariti spolnega sužnja, ki se ne bi zavedal ničesar. Leta 1992 je bil obtožen na kar 957 let zapora. Dve leti kasneje ga je ubil zapornik, s katerim si je delil celico.

Andrei Chikatilo, mesar iz Rostova

V bivši Sovjetski zvezi je nekdanji vojak posilil in ubil več kot 52 žensk in otrok. Med leti 1978 in 1990 je nastala ena najbolj groznih zgodb na svetu. Po prvem uboju 9 letne deklice je ugotovil, da lahko spolni vrhunec doseže le tako, da zadavi in razmesari svojo žrtev. Vrhovno sodišče v Rusiji mu je takrat lahko dokazalo le 9 umorov in posilstev. Za vse ostale je bil spoznan po svoji usmrtitvi leta 1994.

Richard Chase, vampir iz Sacramenta

Do 10. leta je izpolnil vsako od polj v MacDonaldovi triadi. To so močenje postelje, požig in krutost nad živalmi. V naslednjih letih so ga velikokrat obtožili alkoholizma in jemanja drog. Začel je z ubijanjem živali, katerim je nato pojedel organe. Velikokrat jih je zmešal s Coca-Colo in si pripravil napitek. Po tem je med leti 1973 in 1976 preživel v umobolnici kjer je dobil vzdevek Drakula. Skozi okno je ujel več ptic in jim spil kri. Terapevtskim psom je z ukradenimi iglami jemal kri in si jo vbrizgaval. Obsojen je bil na dosmrtni zapor zaradi umora 6 ljudi. Leto kasneje je storil samomor s predoziranjem. Ostaja zgodba enega najbolj gnusnih umorov vseh časov. Tereso Wallin, ki je bila v tretjem mesu nosečnosti, je trikrat ustrelil. Med posiljevanjem jo je zabadal z nožem. Odstranil ji je nekaj organov in pil njeno kri. Preden je odšel je njena usta napolnil s pasjimi iztrebki.

Harold Shipman, doktor smrti

Zdravnik Shipman je svoj morilski pohod začel leta 1972. V prvi kliniki naj bi ubil vsaj 71 pacientov. Ko se je preselil na drugo kliniko pa jih je ubil še vsaj dvakrat toliko. Leta 1998 sta pogrebnik in zdravnik ugotovila, da je veliko kremacij naročenih in podpisanih s strani Shipmana. Po pregledu kartotek so ugotovili, da je veliko število žrtev utrpelo enako smrt, a so primer opustili zaradi premalo dokazov. Nekaj let kasneje je hčerka ene izmed žrtev trdila, da jo je ubil Shipman, in skušal ponarediti oporoko, da bi dobil njeno premoženje. Leta 2000 je bil obtožen zaradi umora 15 pacientov. Njegova kazen je bila dosmrtni zapor. Leta 2004 je umrl zaradi samomora. Svojih zločinov nikoli ni priznal.

Ted Bundy

Eden najbolj znanih morilcev vseh časov je razlog zakaj so tako popularni. Njegovo sojenje je bilo prvo, ki je imelo televizijski prenos. Bundy se je rodil materi najstnici, očeta ni poznal. Odraščal je misleč, da je njegova babica pravzaprav mati in njegova mati sestra. Dokončal je šolanje na Univerzi Washington in se kmalu podal na morilski pohod. Leta 1966 je ubil svojo prvo žrtev v Seattlu, nadaljeval pa v Utahu, Koloradu in Floridi, kjer so ga našli. Medtem je še trikrat pobegnil iz zadržanja.

Našli so ga zaradi tega, ker je vozil ukradeno vozilo. Ob sojenju je postal zvezda. Sam sebi je bil odvetnik in to ne slab, sprejemal je pisma oboževalk in se pogovarjal z novinarji. Vse to v upanju, da bo to preložilo njegovo kazen. Z električnim stolom je bil usmrčen leta 1989. Potrjenih je bilo 30 žrtev, veliko jih še do danes odkrivajo. Svoje žrtve je posilil, izmaličil do neprepoznavnosti in velikokrat zakopal. Bil je poosebljeno zlo.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZemlja začasno dobila novo mini Luno
Naslednji članekBlišč in beda Slovenskih železnic – izkušnja bralca
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.